Thuisleven.com
Voor 100 euro heb je een perfecte basis voor een goed versierd huis
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Kerst & Oud en Nieuw > Voor 100 euro heb je een perfecte basis voor een goed versierd huis

Voor 100 euro heb je een perfecte basis voor een goed versierd huis

De advent periode is weer begonnen en dat houdt in dat Kerst nadert. En net zoals iedereen houden ook wij van een goed versierd huis. Maar om daar nou kapitalen aan uit te geven zie ik niet echt zitten. Ik ging daarom op zoek, met een budget van 100 euro, naar artikelen voor een goed versierd huis. Te beginnen bij de basis… een boom!

Kerstboom – 25 euro

Zelf ben ik liefhebber van echte bomen en raad iedereen dan ook aan om in de buurt rond te kijken. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar het geeft ook een heerlijke geur. Voor een klein bedrag kun je soms de mooiste deals sluiten in je omgeving. Soms is er zelfs een voorverkoop waar je goed kunt slagen. Ik ga daarom van 25 euro uit, hiervoor moet je echt wel kunnen slagen.

Kerstballen – 20 euro

Een kerstboom zonder ballen is geen kerstboom. Een eerste, goedkope, vulling zijn toch wel de voordeelboxen die je voor een paar euro hebt. Schaf er hier een paar van aan om zo een vollere boom te krijgen. De mooie duurdere ballen kun je dan als cadeautje vragen.

Voor 100 euro heb je een perfecte basis voor een goed versierd huis

Lichtslinger – 20 euro

Uiteraard wil je ook prachtige verlichting in de boom, in diverse winkels vind je deze al zeer voordelig en betaal je rond de 3 euro per setje. Aangezien ik ook en verlengsnoer/ kabelhaspel gebruik is het wel zo eerlijk om deze erbij op te tellen in het totaal bedrag.

Kerststal – 10 euro

Een kerststal vind ik een persoonlijk iets. Ofschoon de opzet van elke kerststal hetzelfde is (Jezus in een Kribbe met alles eromheen), zit er toch veel verschil in kerststallen die te koop zijn. Zo heb je al een eenvoudige kerststal die je zelf in kunt kleuren tot en met een natuurlijke kerststal die je zelf aan moet kleden.

Krans – 5 euro

De goedkoopste manier voor een prachtige krans is toch wel je eigen creativiteit te gebruiken. Door een blok oase of een stro-krans te kopen kun je deze zelf aankleden met allerlei items uit het bos en/of tuin. Zoals groene takjes, rode besjes en misschien zelfs wat mos… Om het af te maken gebruik je een mooi lint en de overgebleven kerstballen.

Kaarsen – 7,50 totaal

Na een langere zoektocht op de site kon ik niet echt vinden wat ik zelf mooi vond en heb ik mijn creatieve geest weer op laten spelen. De antracietkleurige kaarsen van Bolsius (3 stuks los kopen) zullen prachtig staan op een wit bord die je bij de kringloopwinkel kunt kopen. Het bord kun je aankleden met overgebleven materialen van de krans.

Overige

Omdat niet alles exacte bedragen heeft (zo kan bijvoorbeeld de kerstboom wat duurder of goedkoper uitvallen) is het fijn om wat budget achter de hand te houden. Met het overgebleven budget kun je 2 dingen doen. De kerstspullen gelijk aanvullen of wachten tot de sale en dan de restanten aanvullen.
Zelf ben ik altijd fan geweest van dat laatste. Zo kun je namelijk de leukste dingen voor de laagste prijzen inslaan en weg leggen voor het jaar erna.

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Zo bespaar je heel veel, ik ben dol op shoppen op de zogenoemde derde kerstdag. dat levert je veel korting op 🙂

  • De basis heb ik door de jaren heen al flink bijéén gespaard. Alleen elke jaar komt er een echte boom in huis en dan ook meteen een flinke. Ik kan daar zo van genieten!!! Wij halen hem bij de Intratuin maar bij Ikea hebben ze al een aantal jaren ook een leuke kerstbomen actie, zo uit mijn hoofd betaal je 20€ en krijg je er een cadeaukaart twv 19€ bij. Het blijft inderdaad ook altijd heel leuk om na de kerst te gaan shoppen voor kerstspullen. Ik heb nu eigenlijk al veel te veel dus ik neem me meestal voor om toch maar de sale over te slaan 🙂

    • Wow wat een goede tip met de cadeaukaart zeg! Dan kun je gelijk terug om de ballen te halen (bij wijze van spreke).
      Ennuh… bestaat er zoiets als te veel kerst in huis?
      Ik ben met die 100 euro een paar jaar geleden begonnen en beetje bij beetje is dat ook steeds verder uit gelopen. Dankzij alle SALE items.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics