Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Vliegtuig Zoekboek, Het stuur van Tuur en Baas van iets groots

Vliegtuig Zoekboek, Het stuur van Tuur en Baas van iets groots

Vliegtuig Zoekboek

Dit leuke Vliegtuig Zoekboek van Stephan Lomp laat op elke pagina iets zien uit Broemburg. Zo kun je inchecken bij Broem Air en vlieg je met de trekvogels naar het zuiden. Maar voor je dat doet moet je wel even kiezen welk vervoersmiddel je neemt. Wordt het een zeppelin, een hete luchtballon of toch een van de vele vliegtuigen?

De grote platen zijn uitermate geschikt voor kleine kinderen. Doordat er zoveel te zien is blijft het kind geïnteresseerd. Door middel van de zoekopdrachten aan het begin van het boek zijn ook de iets oudere kinderen voorzien van een speciale missie.

Het stuur van Tuur

In het boek Het stuur van Tuur moet Vik naar school. Zijn ouders moeten vroeg op en hij dus ook. Omdat zijn ouders hem niet naar school kunnen brengen is er Tuur, de buurman. Op school leert Vik veel. Maar zodra Vik met Tuur achter het stuur zit dan gaat het helemaal los.

Dit leuke, maar vooral ontzettend leerzaam, boek is geschreven door Riet Wille met Illustraties van Frank Daenen.
Het boekje is geschikt voor kinderen die AVI-M3 kunnen lezen.
Normaal gesproken maak je een boekje open en blader je van links naar rechts. Nu kantel je juist het boekje om en blader je van onder naar boven. Voor mijn gevoel staat dan ook de kaft aan de achterkant op de kop, maar dat mag de pret van dit boekje niet drukken!

Baas van iets groots

In het boek Baas van iets groots is Kleine Muis op bezoek geweest bij het circus. Daar was hij zo onder de indruk van de grote Leeuw dat hij nu ook baas wilt zijn van iets groots.
Hij probeert de baas te zijn van de maan, van de bomen en van de zee. Maar geen van allen luistert naar kleine Muis. Dan komt hij zijn vriend Mier tegen, hij fluistert iets in Mier zijn oor…
Zal het kleine Muis lukken om baas te zijn van iets groots?

Nelleke Verhoef ken je wellicht wel als illustrator uit andere boeken. In dit prentenboek heeft ze niet alleen de illustraties verzorgt maar eigenlijk alles!

Lees ook:

*Voor het schrijven van deze recensie ontvingen wij recensie-exemplaren ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics