Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > ‘Vliegtuig Zoekboek’, ‘Het stuur van Tuur’ en ‘Baas van iets groots’

‘Vliegtuig Zoekboek’, ‘Het stuur van Tuur’ en ‘Baas van iets groots’

Vliegtuig Zoekboek

Dit leuke zoekboek van Stephan Lomp laat op elke pagina iets zien uit Broemburg. Zo kun je inchecken bij Broem Air en vlieg je met de trekvogels naar het zuiden. Maar voor je dat doet moet je wel even kiezen welk vervoersmiddel je neemt. Wordt het een zeppelin, een hete luchtballon of toch een van de vele vliegtuigen?

De grote platen zijn uitermate geschikt voor kleine kinderen. Doordat er zoveel te zien is blijft het kind geïnteresseerd. Door middel van de zoekopdrachten aan het begin van het boek zijn ook de iets oudere kinderen voorzien van een speciale missie.

Vliegtuig Zoekboek is o.a. te koop bij Uitgeverij de Eenhoorn voor €9,95

Het stuur van Tuur

Vik moet naar school. Zijn ouders moeten vroeg op en hij dus ook. Omdat zijn ouders hem niet naar school kunnen brengen is er Tuur, de buurman. Op school leert Vik veel. Maar zodra Vik met Tuur achter het stuur zit dan gaat het helemaal los.

Dit leuke, maar vooral ontzettend leerzaam, boek is geschreven door Riet Wille met Illustraties van Frank Daenen.
Het boekje is geschikt voor kinderen die AVI-M3 kunnen lezen.
Normaal gesproken maak je een boekje open en blader je van links naar rechts. Nu kantel je juist het boekje om en blader je van onder naar boven. Voor mijn gevoel staat dan ook de kaft aan de achterkant op de kop, maar dat mag de pret van dit boekje niet drukken!

Het stuur van Tuur is o.a. te koop bij Uitgeverij de Eenhoorn voor € 14,95

Baas van iets groots

Kleine Muis is op bezoek geweest bij het circus. Daar was hij zo onder de indruk van de grote Leeuw dat hij nu ook baas wilt zijn van iets groots.
Hij probeert de baas te zijn van de maan, van de bomen en van de zee. Maar geen van allen luistert naar kleine Muis. Dan komt hij zijn vriend Mier tegen, hij fluistert iets in Mier zijn oor…
Zal het kleine Muis lukken om baas te zijn van iets groots?

Nelleke Verhoef ken je wellicht wel als illustrator uit andere boeken. In dit prentenboek heeft ze niet alleen de illustraties verzorgt maar eigenlijk alles!

Baas van iets groots is o.a. te koop bij Uitgeverij de Eenhoorn voor €14,95

*Voor het schrijven van deze recensie ontvingen wij recensie-exemplaren ontvangen*

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021).
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagjes weg, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen. In onze vrije tijd steken we onze energie in het klussen en verbouwen van onze woning waar we sinds 2020 wonen.

1 reactie