Thuisleven.com > Doe het zelf (DIY) > Het zelf installeren van verschillende soorten elektra

Het zelf installeren van verschillende soorten elektra

Niet alleen ben ik geboren in een familie vol handige mensen, ik ben er ook nog eens met één gehuwd. Het voordeel is dat we veel zelf kunnen doen en dat is vooral heel handig gebleken na onze verhuizing. Bij nader inzien is er toch wel wat achterstallig onderhoud in onze ‘nieuwe’ middenwoning. Waar we regelmatig tegen aan lopen is het gebrek aan installatiemateriaal. We hebben niet veel op voorraad, het past niet of we kunnen het niet zo snel vinden. De schuur staat vol met onze (meer dan) vijf fietsen en we besluiten alle bouw- en klusmaterialen op MIJN waszolder bij elkaar te leggen en eens te kijken wat er nu eigenlijk ontbreekt. Of waar we teveel van hebben…

Installatiematerialen

De elektradozen blijken verouderd, zitten niet muurvast en in sommige zit zelfs een barst. Ondanks de grote hoeveelheid bakken en tassen met installatiematerialen hebben we die helaas niet liggen. Op zoek naar een passend model stopcontact en lichtknoppen, die ook nog eens passen binnen ons jaren ’30 huis komen we uit bij Elektrobode. In één oogopslag is ook het juiste bevestigingsmateriaal erbij te vinden. Als we dan toch bezig zijn, dan vinden we de deurbel ook niet passen bij ons huis, veels te modern.
Het huis hangt vol met kabels, de vaste telefoonlijn is van de begane grond tot aan de zolder doorgetrokken. Het verwijderen van deze kabels betekent direct wat extra schilderwerk om aan onze kluslijst toe te voegen. Helaas is de televisiekabel niet doorgetrokken naar onze slaapkamer, gelukkig kunnen we de gaatjes van de telefoonkabel gebruiken en blijkt het een eenvoudige klus. Wat ook helpt is dat we het aantal benodigde meters goed hebben ingeschat van tevoren.
Het blijkt een redelijk effectieve methode om al onze klusspulletjes op één hoop te leggen. Of tenminste op te bergen in plastic bakken met deksel. Na het klussen schuiven we de bakken aan de kant, deksel er op en de was kan stofvrij hangen. Mijn echtgenoot heeft liever een werkbank in de schuur, maar ja, waar laten we de fietsen dan? Hé, er ligt nog een rolletje behang….

Hoe berg jij je klusspullen op?

 

Linda Meester

2 reacties