Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Het zelf installeren van verschillende soorten elektra

Het zelf installeren van verschillende soorten elektra

Niet alleen ben ik geboren in een familie vol handige mensen, ik ben er ook nog eens met één gehuwd. Het voordeel is dat we veel zelf kunnen doen en dat is vooral heel handig gebleken na onze verhuizing. We hebben genoeg installatiemateriaal op voorraad.  Installatieklusjes ondernemen we regelmatig dus we hebben materiaal over van andere projecten. We leggen alles wat we kunnen vinden bij elkaar en kijken wat er nu eigenlijk ontbreekt. Of wat we denken nog meer nodig te hebben.

Installatiematerialen verzamelen

De elektradozen zijn aan vervanging toe. Ze zijn ingehaald door de tand des tijds. Ondanks de hoeveelheid installatiematerialen hebben we die helaas niet liggen. Op zoek naar een passend model stopcontact en lichtknoppen, die ook nog eens passen binnen ons jaren ’30 huis komen we uit bij Elektrobode. In één oogopslag is ook het juiste bevestigingsmateriaal erbij te vinden.

De bekabeling

Het huis hangt vol met kabels. De vaste telefoonlijn bijvoorbeeld is van de begane grond tot aan de zolder doorgetrokken. Het verwijderen van deze kabels betekent direct wat extra schilderwerk om aan onze lijst toe te voegen. Wat wel een direct voordeel is, is dat we de gaatjes van de telefoonkabel kunnen gebruiken om de televisiekabel van beneden naar boven door te trekken. Zo blijkt dat onverwachts een eenvoudige klus. Wat zeker helpt is dat we het aantal benodigde meters kabel goed hebben ingeschat van tevoren.

Het opbergen van de klusspullen

Het blijkt een redelijk effectieve methode om alle klusspullen bij elkaar te bewaren. En per klussoort op te bergen in plastic bakken met een deksel. Na het klussen schuiven we de bakken aan de kant, doen we deksel er op en alles is aan kant. Zo hebben we een krat met schilder- en behangspullen en weten we dat daar de tape en kwasten in liggen. Dat komt direct van pas, want het halletje kan wel een likje verf gebruiken na het verwijderen van de kabels. Dat ziet er samen met het nieuwe gordijn bij de voordeur weer perfect uit.

Lees ook:

Hoe en waar berg jij je klusspullen op?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics