Maak je eigen kerstkaart
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY: zelfgemaakte kerstkaart of -hanger (last-minute).

DIY: zelfgemaakte kerstkaart of -hanger (last-minute).

Met een klein beetje creativiteit, of wellicht goed afkijken, kun je een prachtige kerstkaart of kerstboomhanger met een kleintje maken voor zijn of haar (groot)ouders of de leiding op de crèche of peuterspeelzaal.

Benodigdheden voor een zelfgemaakte kerstkaart.

– Vingerverf;
– Karton (in kerstkleuren);
– Zwarte stift;
– Glitters of andere versieringen.

Werkwijze:

  1. Kies een mooie kleur karton (ik koos voor rood) en een pakkende verfkleur. Doe een flinke klodder verf op het handje en zodra het handje open gaat, plak je het handje op het karton. Daarna voorzichtig de vingertjes aandrukken om vervolgens naar de wasbak te versnellen en het handje af te wassen.
  2. Aangezien de verf nog nat is kun je wat glitters of andere versieringen erop strooien.
  3. Vervolgens knip je het karton in een gewenste vorm. Dit kan zijn een rondje voor een kerstbal of een kerstboom.
  4. Vouw een stevig stuk karton dubbel zodat je een kaart hebt.
  5. Hierna plak je de uitgeknipte vorm op de voorkant van de kaart en versier je deze naar smaak of je knijpt er een gaatje in met de perforator en hangt het met een rood, zilver of goud lintje makkelijk in de Kerstboom.

Het resultaat.

Maak je eigen kerstkaart

Voor de finishing touch laat je de kleine aan de binnenkant wat kleuren (zelfs wat simpele streepjes zijn al goed). Aan de andere kant schrijf je een lief berichtje aan de geadresseerden en het kaartje is klaar.

Lees ook:

Knutsel jij graag kerstspulletjes?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics