Thuisleven.com > Entertainment > Gadgets > Dodow helpt je beter in slaap vallen

Dodow helpt je beter in slaap vallen

Bij een Dodow denk je natuurlijk aan de gedrongen vogel met kleine vleugels die niet meer geschikt waren om te vliegen. Echter heeft de Dodow niks te maken met de uitgestorven Dodo. In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je gezellig mee?

Dodow

Twee weken geleden ontving ik de Dodow in een klein pakje. Op internet had ik al vluchtig kunnen lezen waar het voor diende en ik was eigenlijk heel erg enthousiast hierover. Ik kom namelijk slecht in slaap en ben hier ook al meerdere keren voor bij de huisarts geweest. Omdat ik geen medicijnen fan ben heb ik het probleem maar geaccepteerd. Maar als je dan een klein apparaatje tegen komt, wat je ook nog eens gratis mag testen, en belooft door middel van een ademhaling makkelijker en sneller in slaap te vallen heb je mij toch wel verleid.

In de Dodow moeten 3 batterijen en daarna wijst het zich eigenlijk heel makkelijk. Toch hierbij nog even de uitleg over hoe het apparaatje werkt, stapsgewijs:

1. Door je te focussen op de balk geprojecteerd op het plafond vertraagt Dodow uw stroom van gedachten en synchroniseert je de ademhaling door de lichtpuls, Dodow helpt je geleidelijk het tempo te verlagen van 11 tot 6 ademhalingen per minuut.
2. De ademhaling vertraagd het ritme van uw hartslag en je stofwisseling komt tot rust.
3. Ondertussen, zorgt de Dodow voor een bijna hypnotisch effect. Je zult je hersenen bezig houden met een meer ontspannende activiteit dan de gedachten die je wakker gehouden.
4. Je kunt vervolgens fijn in slaap vallen :-).

Mijn ervaring:

De eerste dagen werd ik heel onrustig van de Dodow. Het in en uit ademen veroorzaakte een soort stress of paniek in plaats van rust. Toch probeerde ik het elke avond weer en nadat er dagen verstreken waren kreeg ik echt meer rust. Tot het punt dat ik de afgelopen dagen er snel van in slaap gevallen ben. Ik ben dan ook erg enthousiast en hoop dat ik nog lange tijd veel nachtrust kan winnen uit het kleine apparaatje dat overal mee naar toe te nemen valt.

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik mocht ook testen, had preceis hetzelfde, kreeg het er gewoon benauwd van in plaats dat ik er rustiger van werd. Lette veel te veel op mijn ademhaling. Maar bij mijn dochter van 8 werkt het geweldig, die was soms nog lang wakker omdat het zo druk was in haar hoofd en nu slaapt ze binnen de 8 minuten

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics