Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Spinnen ALARM! Nooit meer bang voor spinnen…

Spinnen ALARM! Nooit meer bang voor spinnen…

Het schijnt dat de angst voor een spin, een slang en andere diertjes geheel niet onterecht zijn. Als oermens konden we namelijk sterven aan een beet van deze beesten. Tegenwoordig zijn er gelukkig anti-gif middelen waardoor je in leven blijft, mits je het middeltje op tijd toegediend krijgt. Toch hoeven wij ons hier in Nederland niet zo zorgen te maken over slangen en spinnen. In Nederland leven voornamelijk onschuldige beestjes. Een enkele keer dat er eens een gevaarlijker exemplaar mee verhuisd in bijvoorbeeld een bananendoos.

Angst voor spinnen

Ondanks dat velen van ons weten dat de dieren geen schade berokkenen, zijn er toch velen van ons bang voor deze onschuldige dieren. Een van die personen ben ik zelf. Het maakt niet uit hoe groot of klein de spin is, ik gil de hele wijk bij elkaar en begin spontaan een of ander maf dansje te doen in de hoop dat de spin dan vanzelf weg gaat. Het boek Spinnen ALARM! is daarom niet alleen leuk en leerzaam voor de kinderen maar ook voor mijzelf wel eens leuk om door te bladeren.

Spinnen ALARM!

De meeste spinnen wonen buitenshuis. Soms vinden ze het echter zo gezellig in huis dat ze besluiten bij iemand in te trekken, of ze reizen mee in de auto. Op welke plekken ze in huis allemaal leven zie je terug in het boek met allerlei illustraties die zijn voorzien van spinnen. Zie jij ze allemaal?

Nu we weten waar ze zitten wordt er ook uitleg gegeven in het boek over de verschillende soorten spinnen. Bij sommige spinnen zie je al meteen dat ze erg verschillend zijn. Zo is de ene spin iets groter dan de andere spin. Al met al leven er hier relatief gezien kleine spinnen en mogen we daar dus best wel blij mee zijn. Toch weet Nina als geen ander dat er mensen zijn die bang zijn voor spinnen en ze liever niet in huis zien. Voor al die mensen heeft ze fantastische tips over hoe je spinnen kwijt raakt in huis. En nee niet met de onkruidverdelger van opa, want dat mag nooit in huis.

Wat vind ik het van het boek?

Persoonlijk vind ik het een lekker luchtig boek. Er staat een hoop informatie in maar dankzij de vele illustraties en de schrijfstijl leest het zich echt lekker weg. Op elke dubbelpagina valt er weer iets nieuws te beleven waardoor je ethousiast blijft over het boek. Bang voor spinnen ben ik na dit boek niet meer… Tot ik weer een echte spin zie. Dan gil ik weer als vanouds de hele wijk bij elkaar!

Informatie

Spinnen ALARM! Nooit meer bang voor spinnen
Auteur: Nina Dulleck
Illustrator: Nina Dulleck
ISBN: 9789051167450
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Lees ook eens het boek Het hele jaar groenten. Ook is het boek Wat ik wens een heerlijk boek om te lezen en voor de kleinere kinderen onder ons is het boek Robot maakt vrienden een absolute aanrader.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Nietegenstaande ik heel bang van spinnen lijkt me dit een superleuk boek! Een tip voor mijn smurfjes van het tweede leerjaar.

  • Brrrrrr, ik ben zó bang voor spinnen, dat ik een plaatje met een spin niet aan durf te raken.
    Ooit is er een grote spin op mijn arm gevallen en toen heb ik inderdaad ook de hele buurt bij elkaar gegild en rare bokkesprongen heb gemaakt, zeg maar een gekke dans gedanst. Ik denk dat dat niet anders wordt met het lezen van dit boek.
    Ik kijk, als ik naar bed ga, altijd eerst om me heen of ik niet iets verdachts op de muren zie.
    Dit zal waarschijnlijk niet meer veranderen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics