Afgelopen week werden wij uitgenodigd om een kijkje te nemen bij SEA LIFE in Oberhausen. Die uitnodiging namen wij natuurlijk maar al te graag aan. Al helemaal nu de meivakantie nadert en onze lezers op zoek zijn naar (goedkope) uitjes. In deze blog lees je dan ook onze ervaring, tips en kun je een reeks foto’s bewonderen. Lees je gezellig mee?

Parkeren

Vanuit Nederland is het makkelijk rijden naar Oberhausen. Aangezien SEA LIFE, praktisch naast CentrO ligt is het dan ook handig om dit op de borden aan te houden. Parkeren kun je makkelijk bij de dichtstbijzijnde parkeergarage gelegen naar AQUApark op de “Zum Aquarium” straat. Wij betaalden €7,00 voor een parkeerduur van 11:00 tot 18:00 uur.

SEA LIFE Oberhausen

Entree tickets

SEA LIFE is vanaf de snelweg al goed zichtbaar, verlopen van de parkeergarage naar de entree zit er dan ook niet in. De looproute is erg veilig, echter wat ons vooral op valt is de schoonheid. Zo hebben wij bijvoorbeeld geen rondslingerend afval gevonden.
Eenmaal aangekomen bij het aquarium wordt je hartelijk ontvangen. Na de ontvangst is er ruimte om een groepsfoto te maken (je krijgt een bonnetje en later is er de mogelijkheid om de foto te bewonderen en/of te kopen) en kun je bij de kassa de tickets afnemen. Het beste kun je een kijkje nemen op de website van SEA LIFE voor de reguliere prijzen. Je kunt kiezen uit een los ticket, een ticket met korte wachtrijen en een combi-ticket met LEGOLAND Discovery Centre (nog geen 5 minuten loopafstand).

SEA LIFE

Zodra je eenmaal binnen bent komt je in diverse werelden terecht (alles is beschreven in het Duits en Engels). Als eerste kom je uit bij het gebied van de Rijn. De Rijn is met zijn lengte van maar liefst 1233 kilometer een van de langere rivieren van Europa. 800 kilometer ervan ligt daarvan in Duitsland, waar ook het grootste deel van het stroomgebied (120.000 van de 185.000 km²) ligt. Niet verwonderlijk dus om hier als eerste een kijkje te nemen bij de dieren. In de verschillende aquaria zitten ook verschillende vissen. Eenmaal uitgekeken loop je door, via de aangegeven wandelroute op de grond. Bij het gebied “Kust” is ook daadwerkelijk een kust nagebootst met vissersnetten, en de golven die je ziet als je over het strand wandelt. Kijk mij eens zitten kijken.

SEA LIFE Oberhausen

Voor de kinderen

Voor de kinderen valt er van alles te beleven. Zo kunnen ze eindeloos achter de makrelen aanrennen die rondjes zwemmen in de mooie ronde aquarium, maar kunnen ze ook naar hartenlust spelen halverwege de route bij leerzame spellen. Voor een kleine impressie, zie de foto hieronder.

SEA LIFE Oberhausen

Onze indruk

Wij zijn grote fans van dierentuinen en aquaria en het was dan ook een grote eer om uitgenodigd te worden (op nota bene de verjaardag van Tom (40)). Het park is netjes onderhouden, ietwat verouderd, maar voorziet je eigenlijk van alle info (zolang je goed bent in de Duitse en/of Engelse taal). De kinderen alsook wij hebben ons kosteloos geamuseerd. Er worden presentaties georganiseerd en het is kosteloos om hier aan deel te nemen. De looproute is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en/of mensen die slecht ter been zijn, mede dankzij de lift. Na ruim uur lopen door SEA LIFE heen merken we dat we wel wat trek hebben gekregen, na ons ontbijt en autoritje hebben we niks meer gegeten. Ofschoon we voldoende toiletten onderweg tegenkomen (die allen netjes schoon ogen), is er geen restaurant halverwege te bekennen. Eenmaal de gehele route te hebben afgewandeld komen we het restaurant tegen, met toch wel stevige prijzen (€8,00 voor een hamburger). We besluiten dan ook hier niet te gaan eten maar een lunch-pauze in te lassen bij CentrO. Een verstandige keuze blijkt achteraf, niet alleen is hier namelijk veel meer keus maar zijn de prijzen ook een stuk aantrekkelijker.

Al met al is het de moeite waar om hier eens naar toe te gaan. Wij raden je aan om op tijd bij SEA LIFE aanwezig te zijn, te lunchen bij CentrO en daar even te shoppen om vervolgens de dag af te sluiten bij LEGOLAND.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics