Selecteer een pagina

In het eerste weekend van augustus barst in het Westland een feestelijk spektakel op het water los: het Varend Corso Westland. Ook dit jaar zal net als voorgaande jaren het Kindercorso voor het Varend Corso uit varen. De boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. En natuurlijk varen de kids zelf ook mee. Ook de ontwerpen van het Kindercorso zijn gebaseerd op het Varend Corso- thema van dit jaar: WOW! Het prachtige resultaat kan iedereen zien op 2, 3 en 4 augustus als de stoet door de wateren van het Westland trekt. Jaarlijks genieten meer dan een half miljoen mensen van dit gratis driedaagse spektakel voor het hele gezin, zowel op het
water als op de kade!

Varend Corso Westland 2014 1 augustus Rijnmonddag

Kindercorso

Ook dit jaar is het Kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd. De 7 boten van het Kindercorso is een verrijking voor het Varend Corso waarmee ook de jongere deelnemers van 8 tot 14 jaar een eigen plekje hebben te midden van de overige boten. De vletten voor het Kindercorso worden door de scouting ter beschikking gesteld. De kinderen bedenken zelf het ontwerp en versieren ook zelf hun boot. Tijdens het hele corsoweekeinde zijn de 7 boten van het Kindercorso te bewonderen op de Westlandse wateren.

Feest op het water én de wal

Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken. In historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.

Varend Corso Westland 2014 2 augustus Westlanddag

Meer informatie

Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.

Lees ook: meer over bloemen

Geverifieerd door ExactMetrics