Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Natuur > Een kleurrijke beleving speciaal voor en door kinderen van 8 tot 14 jaar: Kindercorso!

Een kleurrijke beleving speciaal voor en door kinderen van 8 tot 14 jaar: Kindercorso!

In het eerste weekend van augustus barst in het Westland een feestelijk spektakel op het water los: het Varend Corso Westland. Ook dit jaar zal net als voorgaande jaren het Kindercorso voor het Varend Corso uit varen. De boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. En natuurlijk varen de kids zelf ook mee. Ook de ontwerpen van het Kindercorso zijn gebaseerd op het Varend Corso- thema van dit jaar: WOW! Het prachtige resultaat kan iedereen zien op 2, 3 en 4 augustus als de stoet door de wateren van het Westland trekt. Jaarlijks genieten meer dan een half miljoen mensen van dit gratis driedaagse spektakel voor het hele gezin, zowel op het
water als op de kade!

Varend Corso Westland 2014 1 augustus Rijnmonddag

Kindercorso

Ook dit jaar is het Kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd. De 7 boten van het Kindercorso is een verrijking voor het Varend Corso waarmee ook de jongere deelnemers van 8 tot 14 jaar een eigen plekje hebben te midden van de overige boten. De vletten voor het Kindercorso worden door de scouting ter beschikking gesteld. De kinderen bedenken zelf het ontwerp en versieren ook zelf hun boot. Tijdens het hele corsoweekeinde zijn de 7 boten van het Kindercorso te bewonderen op de Westlandse wateren.

Feest op het water én de wal

Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken. In historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.

Varend Corso Westland 2014 2 augustus Westlanddag

Meer informatie

Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.

Lees ook: meer over bloemen

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics