Thuisleven.com
LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Pretpark > LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen

Afgelopen week werden wij uitgenodigd om een kijkje te nemen bij LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen. Dit combineerden wij met de uitnodiging van SEA LIFE (lees hier de review). In deze blog lees je onze ervaring, krijg je wat tips en kun je een reeks foto’s bewonderen. Lees en kijk je gezellig mee?

Parkeren

Vanuit Nederland is het makkelijk rijden naar Oberhausen. Aangezien LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen naast CentrO ligt kun je het beste hier in de buurt parkeren. Wij hebben de auto geparkeerd bij parkeergarage gelegen naast AQUApark op de “Zum Aquarium” straat. Wij betaalden €7,00 voor een parkeerduur van 11:00 tot 18:00 uur.

Ontvangst in LEGOLAND

Recht voor de ingang van CentrO vind je, geheel in LEGO stijl en met de herkenbare kleuren: LEGOLAND. Nadat je de schuifdeuren bent gepasseerd kun je de tickets kopen (voor reguliere prijzen check de LEGOLAND website). Nadat je de tickets hebt aangeschaft mag je naar de grote Lego hal. Hier verzamelt zich een groep(je), om de tijd te doden kun je een Lego filmpje kijken tijdens het wachten, en zodra de deuren open gaan kun je verder. Hier kom je uit in een soort mini Lego fabriek. De professor legt je uit hoe Duplo stenen gemaakt en gedrukt worden en daarna mag je LEGOLAND op eigen houtje verder ontdekken.

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen

Wat valt er allemaal te beleven in LEGOLAND?

Als eerste kun je in een attractie-karretje stappen. In één karretje passen 4 personen en elke persoon heeft zijn eigen geweer. Tijdens de rit moet je zo veel mogelijk vijanden uitschakelen. Dit doe je door te schieten. Dat kan zijn op bewegende schermen maar ook op borden, de puntentelling staat in je karretje. Erg leuk en amusant. Verder is er een hal te vinden met een grote opstelling aan Lego bouwwerken. Wat nog wel het meest imposante hierin is, is het tijdsverschil van “dag” en “nacht”. De bouwwerken zijn echt tot in de kleinste details bewonderenswaardig te noemen en komen door het tijdsverschil tot leven.
Heb je dit gezien kom je in een grote hal uit met een restaurant in het midden. Van hieruit kun je verschillende kanten op. Zo is er een Lego bouwdemonstratie, een 4D bioscoop (kino), een ruimte waarin je je als een echte ninja snel moet bewegen om met de beste tijd door de ruimte heen te komen, er zijn een aantal bouwplaatsen waar je je uren kunt vermaken met Lego blokjes en deze uit kunt testen op een baan. Er is een groot klimrek en zelfs een Harry Potter attractie.

Onze ervaring in LEGOLAND

Bij binnenkomst hebben we alles met de kinderen een eerste keer samen gedaan. Na een rondje te hebben gemaakt hebben Tom en ik een plekje uit gekozen bij het restaurant met een kop koffie en thee. De kinderen dropten hun jassen op een stoel en al snel waren ze uitgevlogen. Na een tijd kwamen er een aantal schoenen onze kant op en sindsdien hebben we ze niet meer gezien. Tot sluitingstijd!
En intussen tijd heb ik mijzelf nog even als een ware Ninjago door het pad heen gewurmeld.

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen

Lees ook:

Ben jij wel eens in LEGOLAND geweest?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics