Selecteer een pagina

Met regelmaat komen de kinderen thuis met een bijzondere steen. Althans dat vinden de kinderen want ik zie er vaak niks bijzonders in. Maar hoe leg je kinderen uit wat een bijzondere steen is en wat niet? Gottmer heeft daar het ultieme antwoord op namelijk het boek “Schatten uit de natuur”. Geheel onpartijdig en vol met feiten. Maar het mooie van dit boek is wel het feit dat dit niet alleen zeer interessant is voor kinderen maar ook voor volwassenen!

Schatten uit de natuur

Het valt mij bij het open slaan van Schatten uit de natuur op dat dit niet zomaar even een boek tussen door is. Het staat namelijk boordevol prachtige foto’s en is daardoor een ware encyclopedie voor de verzamelaar.
De inhoud van het boek is netjes gecategoriseerd waardoor je alles makkelijk op kunt zoeken. Mocht je het desondanks toch niet helemaal vinden dan kun je het Register raadplegen, dat achter in het boek staat.
Op elke pagina staat extra informatie die goed is als achtergrond informatie. Zo lees ik bijvoorbeeld dat Graniet een moedergesteente is van onze planeet en dat dit o.a. wordt gebruikt voor straatkeien en als bouwmateriaal. Dat laatste wist ik wel maar dat de hele aardkorst uit maar liefst 70% graniet bestaat wist ik dan weer niet. Zo staat het hele boek vol met stenen, mineralen, fossielen en schelpen.

Info en waar te koop

Auteur: Dan Green
Uitgever: Gottmer
Schatten uit de natuur is te koop voor €16,99

Lees ook:

** Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen **

Geverifieerd door ExactMetrics