Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De Buurheks en het lied van de natuur (AVI-M6)

De Buurheks en het lied van de natuur (AVI-M6)

In de grote Kinderboeken groep op Facebook lees ik een oproep van auteur Wendy Noordzij. Ze is op zoek naar ambassadeurs voor haar boek ‘De Buurheks’. En daar werk ik graag aan mee. Een paar dagen later ontvang ik het boek met bijpassende boekenlegger en dompel mijzelf onder in dit magische avontuur.

De Buurheks en het lied van de natuur

De nieuwe buurvrouw Vevina van Arne en Elsa is een heks. En ze ontkent het desgevraagd niet eens. De buurt spreekt er schande van, maar de buurkinderen raken juist geïntrigeerd. Ze volgen haar bezigheden op de voet, roeren in een kookpot en meer…. Ze besluiten om er een lijstje van bij te houden. Vevina is erg begaan met de wereld om haar heen en dat werkt aanstekelijk. Ze beschermt haar huis bijvoorbeeld met zout, water en azijn.
De kinderen ontmoeten meer bijzondere kostgangers die bij nader inzien het beste met iedereen, mens en dier, voor hebben. De oude man Ogham woont in een holle boom. Hij geeft aan dat het Lied van de Natuur verdwenen is en wat hij daarmee bedoelt ondervinden de kinderen aan den lijve in een avontuurlijke tocht.

Mijn leeservaring

Een grappig, spannend en leerzaam verhaal, waarin de liefde voor de natuur centraal staat, staat op de achterzijde van het boek vermeld. Niet alleen de dieren komen er genadig vanaf in dit boek. Ik vind dat er ook erg veel ruimte is voor de medemens om te zijn wie hij of zij is of wenst te zijn. Menigmaal blijkt dat een persoon bij nader inzien toch niet helemaal in elkaar steekt als de goegemeente denkt of zou verwachten. Dit geldt niet in de laatste plaats voor de Buurheks zelf natuurlijk.
Het verhaal bouwt zich stapsgewijs op, het lijstje helpt daarbij. De pentekeningen ondersteunen waar nodig het verhaal, zonder de fantasie te beperken. Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 7 jaar en zelf lezen 9 á 10 jaar, daar kan ik mezelf in vinden. Het boek en het verhaal liggen stevig in de hand, ondanks het ‘bovennatuurlijke’ van hekserij.

Boekinformatie

De Buurheks en het lied van de natuur
Auteur-Wendy Noordzij
Illustraties- Peter van Harmelen
Wunjo Uitgeverij
ISBN: 978-90-829854-0-5
AVI-M6

Lees ook:

Ken jij ook een buurheks?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics