Thuisleven.com
Prinsesje en de Beer
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Prinsesje en de Beer’ met gratis cd van Kramat Uitgeverij

‘Prinsesje en de Beer’ met gratis cd van Kramat Uitgeverij

Mijn lieve kleine neefje, van nog geen jaar oud, komt wel eens een paar uur naar ons toe omdat zijn papa en mama moeten werken. Nu heeft hij altijd even moeite als mama uit zicht is. Vorige week kwam ik erachter dat hij het maar wat leuk vind als ik ga zingen. Iets waar mijn eigen kinderen heel hard van gingen brullen. Omdat ik na een 1,5 uur lang zingen en boekjes voorlezen wel even toe was aan een kopje thee ging ik op zoek in huis naar een vervanger. En dat vond ik in mijn boekenkast!

Gratis cd

In het boek van Prinsesje en de Beer zit een gratis cd met daarop een aantal liedjes. Ofschoon het boek nu al een langere tijd in de boekenkast staat heb ik nog nooit de cd afgespeeld, dus vol goede moed zet ik de cd op. En warempel het kleine mannetje kijkt met grote ogen in de richting waar het geluid vandaan komt. Hij focust zich daarna op de lege plastic bakjes, de dekseltjes en een kleine pollepel waar hij mee kan slaan (of in de mond kan stoppen om op te sabbelen). De cd staat lekker op de achtergrond aan en zo speelt hij een hele tijd met veel plezier terwijl ik van een kopje thee geniet.

Tegen de tijd dat hij uitgespeeld is pak ik het boek erbij met een warme fles melk en lees hem voor terwijl hij langzaam in dromenland geraakt…

Het verhaal Prinsesje en de Beer

Kaat is een prinsjes dat in het koninklijk kasteel woont samen met haar vader en moeder, de koning en koningin. De koning is elke dag druk bezig met regeren en de koningin is elke dag druk in de weer in het reuze groot kasteel. ’s Avonds zijn ze allebei dan zo moe dat ze in de koninklijke zetel voor de koninklijke tv ploffen en amper nog een koninklijk woord zeggen. Als Kaat aan haar papa en mama vraagt om te spelen dan word er gewezen naar al het speelgoed dat ze al heeft. Je kunt je voorstellen dat prinses zijn op deze manier helemaal niet zo leuk is, zeker niet als haar vader en moeder ruzie maken…

Kaat wilt graag dat iedereen gelukkig is en neemt haar toverboek erbij. Helaas heeft dat niet het gewenste effect, maar wel een grappig effect. Omdat dit niet werkt besluit ze naar het bos te gaan, daar komt ze “De boom die altijd raad weet” tegen. Deze boom is al 100 jaar oud en haar raad geeft. De boom vertelt Kaat over de Lucky Loco Trein, maar omdat de boom op één plek staat kan hij de weg niet wijzen.

Dan komt Kaat een gulzige beer tegen die de hik heeft. Kaat helpt de beer van zijn hik af te komen en verteld hem over de Lucky Loco Trein. Beer en Kaat zijn intussen vrienden geworden en Beer besluit Kaat te helpen met de weg te wijzen naar de Lucky Loco Trein. Ze moeten daarvoor door het Land van Raadsels en alle raadsels die ze onderweg tegen komen oplossen. Help jij Kaat en Beer mee?

Mijn mening over Prinsesje en de Beer

Prinsesje en de Beer

Het boek leest zich makkelijk weg en is voorzien van leuke illustraties. Zeker voor kinderen die een verhaal wat beter volgen is het boek erg interessant vanwege de interactie met de lezer/luisteraar.

Info en waar te koop

Auteur: Nico de Braeckeleer
Illustrator: Sonia Trouve
Overige betrokkenen: Amaryllis Temmerman Sonia Trouvé
ISBN: 9789079552283
Uitgeverij: KRAMAT
Hier te koop voor €14,95

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics