Selecteer een pagina

Sta je in de winkel om iets af te rekenen en wijst de verkoper je op een mooie klantenkaart waarmee je korting spaart. Zeker met de aankoop die je net gedaan hebt, ben je dan al over de helft. En is het zeker lonend, dus hoppa even zo’n klantenkaart regelen en je hebt er weer een pasje bij. Want tja, je winkelt bij heel veel andere winkels, met zo’n zelfde voordeel. En dan kom je er op een keer ook achter dat die dikke beurs die je intussen hebt, niet van de hoeveelheid munten en briefgeld is maar van de hoeveelheid pasjes. Dus logischerwijs ga je eens na waar je nooit komt en dan kan het zomaar gebeuren dat je juist bij dat ene winkeltje weer komt, je bij de kassa staat en je de klantenpas niet bij je hebt! Hoezo frustrerend?

De oplossing voor een overvolle beurs

De oplossing is veel makkelijker dan ik dacht, er is namelijk een gratis app. te downloaden die zo’n beetje alle pasjes overneemt. Zo hef je alleen te zorgen dat je je gsm bij de hand hebt. Gelukkig leven we in de twintigste eeuw en is het raar als je geen gsm bij je hebt. Afijn de Stocard app. is gratis te downloaden en ik ben er echt über-mega-tevreden over ben. Mijn beurs is ineens stukken dunner geworden en ik heb ten alle tijden (zolang ik mijn gsm bij me heb, altijd dus) de pasjes bij de hand.

Hoe werkt Stocard?

Download de app. en stel een wachtwoord in of werk met de touch id (vingerprint). Vervolgens kun je de pasjes in gaan voeren die je bezit. Om het makkelijker te maken kun je kiezen in welke landen je veel bent. Kom je vaak in Nederland, België en Duitsland selecteer je deze landen en krijg je een compleet overzicht van de winkels die gebruik maken van een klantenkaart. Zodra je een pasje pakt zoek je de winkel op (alles staat op alfabetische volgorde) en volg je de stappen op die je op je schermpje ziet staan. Zo voer je pasje voor pasje in tot je de hele mik-mak hebt gehad.
Helaas lukt het niet om met abonnement pasjes te werken, zoals de OV-chipkaart, sportabonnement enzovoorts.

Zodra je bij een winkel komt kun je nu de app. openen en (laten) scannen. Mocht dit niet werken dan staat de code van de klantenkaart ook vermeld en kan deze handmatig worden ingevoerd. Zo ben je verzekerd van succes.

Mijn mening over Stocard

Tot nu toe heb ik de app. in diverse winkels getest (o.a. AH, Kruidvat en Esprit) en geen hinder ondervonden. Wat ik ook een groot pluspunt vind is het makkelijk te achterhalen saldo wat op een kaart staat, niet bij alle winkels is dit verkrijgbaar maar bij de meest gebruikte wel (o.a. Airmiles & Kruidvat). De app is niet vrij toegankelijk en dat geeft mij ook een prettig gevoel. Klantenkaarten zijn makkelijk bij te voegen en zo kun je bij nog meer winkels gaan sparen, terwijl je je klantenkaart thuis laat. Ook kun je instellen of je bepaalde aanbiedingen wilt zien, deze staan onder een ander tabblad vermeld. Kortom IDEAAL en daarom ook een absolute aanrader die ik graag met iedereen deel.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics