Op slot! van De Vier Windstreken
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Op slot! van De Vier Windstreken

Op slot! van De Vier Windstreken

Wellicht heeft u al eens van Dyslexie gehoord? Tegenwoordig is het een term die vaker gebruikt en ook erkend wordt. Omdat mensen, dus ook kinderen, met dyslexie problemen hebben met o.a. het lezen is het dan ook heel fijn dat schrijvers en/of uitgevers hun best doen boeken te maken die dyslexie vriendelijk zijn. De boeken zijn zo voor iedereen goed leesbaar en dus ook breed inzetbaar. En saai zijn ze zeer zeker niet!
Op slot! Is zo’n boekje voor mensen die moeite hebben met lezen.

Op slot! van De Vier Windstreken

Luuk, Nana en de opa van Luuk fietsen samen naar de moestuin van opa. De moestuin, net als de andere moestuinen, moet binnenkort plaatsmaken voor een busbaan. Achter aan de moestuintjes staat een stenen schuur, die opa omgetoverd heeft tot een Escape Room. Omdat Luuk het toch best wel een beetje eng vindt, bedenkt opa wat oplossingen zodat Luuk toch samen met Nana de puzzeltocht in het stenen schuurtje gaat maken.
En zo worden de twee vrienden opgesloten in het stenen schuurtje, terwijl opa de moestuin in gaat. Maar dan ineens zien Luuk en Nana dat de ladder van opa wegglijdt terwijl opa nog in de boom hangt…

Mijn mening

Het verhaal leest zich makkelijk en vlot weg. Persoonlijk vind ik het erg leuk dat een rage van voornamelijk volwassenen gebruikt wordt in een kinderverhaal. Ik was dan ook erg nieuwsgierig hoe mijn kinderen hierop zouden reageren en dat verbazingwekkend enthousiast. Uiteraard wilden ze weten of opa op tijd gered kon worden uit de boom voor hij zou vallen maar wat ze net zo cool vonden is het spel zelf. De vraag of ik onze houten schuur een keer om kon toveren tot een Escape Room kwam dan ook snel…

Info en waar te koop

Op slot!
Auteur: Hieke van der Werff
Illustrator: Jolet Leenhouts
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051165685
Het boek “Op slot” is o.a. bij De Vier Windstreken en bij Bol.com te koop voor € 8,95
Dit boek is uitermate geschikt om voor te lezen en om zelf te lezen (AVI-M4 en CLIB-4 niveau).
Met letters die prettig lezen, ook als je dyslexie hebt.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics