Thuisleven.com
Gamba, de dappere muis
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Familie > Nu op dvd: ‘Gamba, de dappere muis’ 6+

Nu op dvd: ‘Gamba, de dappere muis’ 6+

Bij het woord Gamba denk je niet direct aan een muis en al helemaal niet aan een dappere. Andere dappere muizen, denk aan Jerry van Tom & Jerry, vallen in het niet bij deze meesterproductie van de producenten van Spider-man, met bijbehorend budget trouwens. Die Gamba is zeker geen grijze muis.

Gamba- het verhaal

Gamba is een stadsmuis die houdt van avontuur. Op een dag begint hij met een vriend aan een spannende reis naar zee. Onderweg maken de twee kennis met Timmie, een bang jong muisje. Timmie zegt dat zijn familie en een heleboel andere muizen er niet meer zijn door een bende wezels die op het eiland woont. Hij had eerder al om hulp gevraagd aan de scheepsmuizen, van wie iedereen altijd zegt dat het de dapperste muizen ter wereld zijn. Maar toen die zogenaamd stoere muizen in de gaten kregen dat ze het moesten opnemen tegen de beruchte wezelleider Nero, hadden ze voor de eer bedankt. Gamba heeft medelijden met de kleine Timmie en belooft hem te helpen. Samen zullen de vrienden alles op alles moeten zetten om de gevaarlijke Nero en zijn woeste wezels te verslaan.

Onze mening

Eindelijk weer eens een tekenfilm die onze drie dochters samen willen kijken. Normaal gesproken is er altijd wel één die het óf niet leuk vindt óf het niet kan verstaan. Gelukkig is ‘Gamba, de dappere muis’ verschenen in het Nederlands. Het nasynchroniseren heeft als nadeel een eentonig geluid, ik heb er geen ‘bekende’ stemmen uit kunnen filteren. De avontuurlijke reis en het vechten tegen de wezels spreken erg tot de verbeelding. De jongste van bijna vijf jaar was al op zoek naar een nieuwe superheld en die heeft ze nu gevonden in Gamba. Ze vindt de film bij vlagen spannend, vooral de grote wezels. Maar dan niet de witte wezel want die is heel mooi met zijn blauwe ogen. Met andere woorden de Kijkwijzer heeft het bij het rechte eind.

Filminformatie

Taal: Nederlands
Speelduur: 92 minuten
Kijkwijzer: 6
Distributeur: Just4kids
‘Gamba, de dappere muis’ is verkrijgbaar op dvd en VOD.

Lees ook:

** Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen **

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

15 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics