Selecteer een pagina

Elizabeth Somers is een meisje dat bij haar oom en tante woont. Als Elizabeth thuiskomst na haar laatste schooldag voor de kerstvakantie, vindt ze een briefje aan de deur. Haar oom en tante zijn drie weken op vakantie en zij moet in die tijd naar Winterhuis Hotel. Iets waar ze in de afgelopen week al eens een folder van op tafel had gevonden, maar haar tante niet over wilde praten. Tijdens haar reis naar Winterhuis Hotel komt ze onderweg een koppel tegen die volledig in het zwart zijn gekleed. Elizabeth krijgt er maar de kriebels van, zeker als blijkt dat ze ook in Winterhuis Hotel logeren.

Tijdens haar verblijf in Winterhuis Hotel komt Elizabeth het ene na het andere mysterie tegen. Want waarom kunnen haar oom en tante ineens zo’n verblijf voor haar veroorloven? En waarom kunnen ze ineens zelf op vakantie gaan? Wat is dat toch met dat mysterieuze koppel dat Elizabeth tegen kwam onderweg?

Stapje voor stapje neemt ze je mee langs de geschiedenis van het winterhuis hotel en het mysterie rondom de familie Falls, de oprichters

Onze mening/ervaring

Het begin was even door-bikkelen. Moeilijke zinsconstructies en lastige woorden en afleiding door de woordpuzzels. Later wordt pas duidelijk waarom en is het juist weer erg leuk dat het vanaf het begin in het verhaal verwikkeld is.
Nadat Elisabeth onderweg is naar het hotel, heb je het gevoel alsof je wordt meegetrokken door het verhaal. Elke keer weer gebeuren er nieuwe dingen en ga je ook zelf nadenken over een oplossing. Heel erg leuk en meeslepend. Een boek die het waard is om gelezen te worden.

Ik kijk uit naar het volgende deel!

Informatie

Winterhuis hotel
Auteur: Ben Guterson
Illustrator: Chloe Bristol
ISBN: 9789025876074
Leeftijd: 10-15 jaar
Uitgeverij: Leopold

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics