Nieuwsgierige Lotje
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Nieuwsgierige Lotje

Nieuwsgierige Lotje

Het is een feit dat kinderen een verhaal eindeloos vaak willen horen en telkens opnieuw weer prachtig vinden. Je hebt misschien zelf al lang genoeg van het boek, maar je weet dat herhaling erbij hoort. Lees prentenboeken juist een aantal keer voor om er zoveel mogelijk uit te halen. Hetzelfde boek een paar keer voorlezen hoeft echt niet saai te zijn als je elke keer een ander onderwerp verzint om het na het voorlezen over te hebben: het thema, de personages of hebben de kinderen zelf wel eens zoiets meegemaakt? Dat is dan ook wat we tegenwoordig met regelmaat doen bij het boek van Nieuwsgierige Lotje. Wij hebben er ondertussen genoeg van, maar jongste niet!

Nieuwsgierige Lotje

Midden in de nacht vliegt Lotje met haar kat rond. En wat ziet ze daar, eenzaam op de heuveltop? Een huis dat licht straalt. Nieuwsgierig als Lotje is, vliegt ze erheen en gluurt voorzichtig door het zolderraam. Zodra de kat de muizen ziet, springt hij naar binnen. Hier schrikt Lotje zo erg van dat ze naar binnen valt. Tijdens haar val breekt de bezem. Hoe kan ze nu nog terug naar huis?

Wat vinden we ervan?

Nieuwsgierige LotjeZoals gezegd is onze dochter echt helemaal gek op de verhalen van Lotje. Sterker nog als ze ooit een zusje krijgt, moet ze Lotje heten (ik weet alleen niet of dat het gaat worden, dus ik zwijg er verder maar over).
De eerste keer dat ik de verhalen van Lotje voorlas, begrijp ik ook wel waarom kinderen het zo leuk vinden. Het zijn heerlijke boeken die zich makkelijk weglezen, je meenemen in een fantasie met prachtige illustraties. Zeker voor jongere kinderen een ontsnapping en ontspanning. Des te fijner als die verhalen (voor)gelezen worden voor het slapen gaan.

Info en waar te koop

Nieuwsgierige Lotje
Auteur: Lieve Baeten
Illustrator: Lieve Baeten
ISBN: 9789462911239
Leeftijd: 4 – 6 jaar
Uitgeverij: De Eenhorn

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Heel herkenbaar dat kinderen graag meerdere keren hetzelfde verhaal willen horen. Zelf vind ik prentenboeken ook erg mooi.
    Onlangs het prentenboek, raad een hoeveel ik van je hou cadeau gegeven aan een kind en dat is al meerdere keren voorgelezen. Vind het leuk dat jullie regelmatig een blog schrijven over een boek!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics