Malvarina wil een heks worden.

Malvarina wil een heks worden.

Kinderboeken hebben de kracht om de verbeelding van jonge lezers te prikkelen en hen mee te nemen op avontuurlijke reizen door fantastische werelden. Een boek dat deze magische eigenschappen belichaamt, is “Malvarina wil een heks worden”. In deze blog en recensie duiken we dieper in dit betoverende verhaal en ontdekken waarom het een absolute must-read is voor kinderen.

Een betoverende vallei en moedige avonturen.

“Malvarina wil een heks worden” speelt zich af in een vallei, maar niet zomaar een vallei. Deze vallei is namelijk vervloekt en wordt geregeerd door drie gemene heksen die bekendstaan om hun griezelige toverkunsten. De mensen in de vallei leven in angst voor deze heksen en hun duistere krachten.

Maak kennis met Malvarina, een moedig negenjarig meisje dat niets liever wil dan een heks worden. Vastberaden om haar lot in eigen handen te nemen, besluit ze een bezoek te brengen aan het Verboden Kasteel, waar de drie gemene heksen wonen die de baas zijn over Grijsdorp. Tot haar verbazing besluiten de heksen Malvarina heksenlessen te geven, omdat ze op zoek zijn naar een opvolger.

Een reis vol magie en zelfontdekking.

Het avontuur van Malvarina begint wanneer ze haar heksenlessen begint in het Verboden Kasteel. Terwijl ze leert over toverdrankjes, bezemstelen en spreuken, ontdekt ze haar eigen kracht en moed. Ze komt erachter dat er meer schuilt in haar dan ze ooit had gedacht.

Tijdens haar reis komt Malvarina ook in contact met andere magische wezens, zoals pratende dieren en vriendelijke feeën, die haar bijstaan op haar zoektocht naar haar ware heksenbestemming. Ze leert belangrijke levenslessen over doorzettingsvermogen, vriendschap en het volgen van haar hart.

Wat vinden wij ervan?

“Malvarina wil een heks worden” is een meeslepend kinderboek dat jonge lezers meeneemt op een betoverende reis vol magie, moed en zelfontdekking. Het verhaal moedigt kinderen aan om hun dromen na te jagen, hun angsten te overwinnen en te geloven in hun eigen kracht.

Met zijn boeiende verhaallijn, boordevol avontuur en belangrijke levenslessen is dit boek een absolute aanrader voor kinderen die houden van fantasie, magie en betoverende verhalen.

Informatie.

Malvarina wil een heks worden.
Auteur: Susanna Isern.
Illustraties: Laura Proietti.
ISBN: 9789.51169454.
Uitgever: De Vier Windstreken.

Lees ook:

Welk boek is bij jullie favoriet?

#samenwerking

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Geverifieerd door ExactMetrics