Thuisleven.com
Bespaar op de kosten van een traprenovatie door de trap zelf kaal te maken.
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Een traprenovatie brengt je een stapje hoger

Een traprenovatie brengt je een stapje hoger

Een trap brengt je een of meer verdiepingen hoger of lager. Dat gaat eigenlijk zonder daarbij na te denken. Tot het moment dat er iets aan de trap of aan de indeling van je huis veranderd moet worden. Je kunt een volledig nieuwe trap met leuning en balustrade aanschaffen, maar vaak zijn de traprenovatie kosten een stuk lager. En dus gelijk een overweging waard.

Wat is een traprenovatie?

Het woord zegt het eigenlijk al: de bestaande trap wordt gerenoveerd. Dat houdt in dat de oude bekleding of de verf wordt verwijderd. De gaten worden opgevuld en de kraaklatten indien nodig vernieuwd. Als de traptreden niet meer kraken en het oppervlak egaal is, dan kan de nieuwe trapbekleding gelegd worden.

Soorten trapbekleding

Een trap kan je bekleden met verschillende soorten materialen met ieder andere eigenschappen. Een houten trap oogt natuurlijk maar is een echte geluiddrager voor jezelf, maar ook voor de buren. Bekleden met tapijt is misschien wat ouderwets maar voelt wel lekker onder de blote voeten. Een nadeel is het schoonmaken, alleen stofzuigen volstaat niet meer. Een trap van beton is dan weer erg modern maar zal bij vocht sneller glad zijn. Traptreden zijn ook te bedekken met kunststof, laminaat of zelfs leren bekleding. Naast het wel of niet bekleden van de treden, zijn er nog meer keuzes bij een traprenovatie te maken.

Invloed op de kosten

Heb je een open of een dichte trap die gerenoveerd moet worden? Is het een rechte trap of zit er een knik in? Wil je alleen de traptreden laten bekleden of neem je de zijwangen gelijk mee? Wil je wel of geen stootborden? En welk materiaal geniet de voorkeur? Breng je gelijk trapverlichting aan en wil je antislip strips? Kan je het zelf of besteed je het uit? Al deze beslissingen zijn van invloed op de kosten van een traprenovatie. Er kan wat speelruimte mogelijk zijn in de voorrijdkosten, het kaal maken van de trap en het zelf afvoeren van het afval. Vraag meer dan één offerte aan, dan kan je de voorstellen vergelijken. En lees op het wereldwijde web de reviews van klanten. Met deze voorbereiding maak je niet snel een misstap.

Lees ook:

Heb jij wel eens een trap laten opknappen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wat een goede tips. Onze trap is nog de trap zoals die in een nieuwbouwhuis wordt opgeleverd. Handig om te lezen dat er meerdere opties zijn! Ik ga me er eens in verdiepen

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics