Thuisleven.com
Een behaaglijke badkamer in 4 stappen.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Badkamer > Een behaaglijke badkamer in 4 stappen

Een behaaglijke badkamer in 4 stappen

Hoewel Koning Winter zijn macht lijkt te verliezen, komt hij ieder jaar toch weer op bezoek. Knus en behaaglijk? Zeker, maar zijn dit niet je eerste gedachten als je op een koude badkamervloer staat. Droom je van een warme winterbadkamer? In maar 4 stappen is deze droom dichterbij dan je denkt.

Tevreden teentjes

De eerste stap om je ochtendhumeur boven het vriespunt te houden is het hebben van lekker warme voeten. Een badmat gemaakt van microvezels biedt uitkomst. In Amerikaanse badkamers is zelfs tapijt als verwarming voor de vloer niet ongebruikelijk. Met vloerverwarming houd je in ieder geval warme voeten. Om verwarming van de vloer te bewerkstelligen zijn verschillende constructies denkbaar; een grote renovatie is dus niet per se noodzakelijk.

Tegeltje aan de wand

De voeten op temperatuur? Kijk dan voor de tweede stap naar de ruimte om je heen. Let bij een eventuele verbouwing goed op de tegels die je kiest. Natuurlijke materialen geven meteen een warme uitstraling. Natuursteen of kalksteen geven meteen een gevoel van luxe. Doordat deze natuurlijke materialen wel eens structuurverschillen hebben, ‘leeft’ de badkamer. Wanden die uit één materiaal bestaan voorkomen een klinisch effect. In sommige huizen is de aanwezige badkamer uitgerust met witte of blauwe tegels. Goede accessoires kunnen deze kille uitstraling tegengaan. Blijft de ruimte onaangenaam koud, overweeg dan eens om alles goed te laten isoleren. Dit geeft letterlijk meer warmte doordat isolatie warmteverlies tegengaat waardoor de temperatuur meer constant blijft. Een goed geïsoleerde wasgelegenheid betekent ook besparing op de energiekosten, dat is altijd mooi meegenomen.

Kleur bekennen

Qua kleur is het belangrijk om een tint met een gele en niet met een blauwe ondertoon te kiezen. Kanariegeel gaat wellicht wat ver, maar een gele ondertoon betekent warmte. Dit scala is heel breed. Beige, bruine of roomwitte kleuren bijvoorbeeld stralen rust uit. Iets opvallenders voor de muren of accessoires? Denk dan eens aan olijfgroen, taupe of zelfs rood/oranje.

Goed gerei

Een behaaglijke badkamer in 4 stappen.De laatste stap voor je privé wellness is een goede uitrusting. Een grote badmat en zachte handdoeken opgerold in een mand geven een knus gevoel. Ook hangend over een stellingkastje komen ze goed tot hun recht. Kaarsjes of geurstokjes met een winters aroma zorgen voor een gelukzalig gevoel. Een kommetje heet water met kaneelstokjes, sinaasappelrasp en gember verspreidt ook een zalige geur. Heb je alle stappen gevolgd? Dan zit je er komende winter zeker warmpjes bij.

Lees ook:

Heb jij het snel behaaglijk in de badkamer?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics