Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Mobiliteitshulpmiddelen en ouderenzorg > Wat voor scootmobielen zijn geschikt voor thuisgebruik?

Wat voor scootmobielen zijn geschikt voor thuisgebruik?

Wanneer u ouder wordt kan het zo zijn dat u door fysieke klachten of gezondheidsproblemen iets minder mobiel bent thuis. Met het  gebruik van hulpmiddelen kunt u nog zelfstandig thuis blijven wonen. Een scootmobiel kan zo’n hulpmiddel zijn waardoor u zich makkelijker door het huis beweegt. Belangrijk is dan wel om te kijken welke zich hiervoor leent. Hieronder leggen we uit aan wat voor eigenschappen u moet denken  als u een scootmobiel graag voor thuis wilt gebruiken.

Wat voor soort scootmobiel?

Er zijn scootmobielen met 3, 4 of zelfs 5 wielen. Evenals opvouwbare als niet opvouwbare exemplaren. De één is meer geschikt voor gebruik binnenshuis dan de ander. Om er achter te komen welke scootmobiel voor u de juiste is om thuis te gebruiken, moet u kijken naar bepaalde kenmerken zoals een goede wendbaarheid, een kleine draaicirkel en beperkte afmetingen. Op Scootwijzer.nl vindt u een overzicht met reviews van de beste scootmobielen.

Wendbaarheid en draaicirkel

Over het algemeen heeft een scootmobiel met drie wielen een kleinere draaicirkel dan een scootmobielen met meer wielen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Er zijn tegenwoordig genoeg 4-wiel scootmobielen die een uiterst kleine draaicirkel hebben, kleiner dan veel 3-wielers. Het kan daarom fijn zijn om juist voor een 4-wieler te gaan omdat deze toch net iets meer stabiliteit bieden dan een scootmobiel met drie wielen. Een kleine draaicirkel is belangrijk want het zorgt ervoor dat u krappe bochten kan nemen. Doordat u krappe bochten kunt nemen, komt dit uw wendbaarheid hierom ten goede. Een belangrijke eigenschap als u binnenshuis om wilt keren of langs meubels wilt manoeuvreren.

Afmetingen

Ook de afmetingen zijn belangrijke kenmerken voor een fijne scootmobiel voor binnenshuis. Het is hierbij goed om na te denken over waar u allemaal langs moet kunnen rijden. Zo is het belangrijk om te weten of deze wel door alle deurposten past, er smalle gangen zijn of andere obstakels. Daarnaast zijn de afmetingen belangrijk wanneer u met een scootmobiel en al aan tafel wilt zitten of gezellig tussen uw bezoek in de zithoek. Hiernaast zijn de afmetingen ook van belang voor wanneer u het juist niet gebruikt en op wilt bergen. Het is fijn wanneer deze in een kast past of op een andere plek waar die niet in weg staat. Beperkte afmetingen zijn voor scootmobielen die u thuis wilt gebruiken een must, denkt u er hierbij goed over na welke afmetingen er voor u toedoen.

Lees ook:

Wat vind jij belangrijk in een scootmobiel?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics