Thuisleven.com
Ouderen en een gsm
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Telefoon en Abonnementen > Ouderen en een gsm? Nog te ver weg?

Ouderen en een gsm? Nog te ver weg?

We zijn dol op voordeel en acties bij Thuisleven, die delen we dan ook graag met onze lezers. De VriendenDeal van Simyo, is daar een goed voorbeeld van. Zonder al te veel moeite bespaar je vijf tot tien euro op je Simyo Prepaid of Sim Only factuur. Maar eerst een leuke anekdote….
Deze week heb ik me toch een giller 1e klas mee gemaakt. Zo leuk dat ik het echt met jullie wil delen. Op de televisie is een belangrijk item op het nieuws, omdat de verzorgende hulp bij deze cliënt is, krijgt mevrouw niet alles mee en vraagt mij naderhand om de informatie.

Omdat ik met papierwerk bezig ben, heb ik ook niet alles in de smiezen. Maar ach, die gsm die op de tafel ligt weet gelukkig wel alles. Zolang ik maar internet heb. Dus met een kleine glimlach tover ik het nieuws naar voren en met grote ogen kijkt mevrouw mij aan. Ik begin te ratelen en vertel haar alles omtrent het nieuws wat ze gezien heeft maar ook hetgeen ze niet gezien heeft. Ik vertel haar ook dat het later nog eens op televisie komt maar als ze niet wilt wachten dat ik het ook wel even op de gsm kan laten zien in een filmpje. Nog grotere ogen staren mij aan.

Stukje papier of gsm?

Een beetje grappig vind ik het wel, maar ik lig pas echt in een deuk als mevrouw vraagt wat ik nog meer kan met dat stukje papier. “Stukje papier?” vraag ik half in de slappe lach. “Mevrouw, dit is een geen papier maar een gsm, voel maar eens” zeg ik vervolgens. De trillende hand komt langzaam naar mij toe en vol nieuwsgierigheid bekijkt de mevrouw het apparaat. Omdat ik denk dat mevrouw het wel aan kan, vertel ik haar ook dat ik er foto’s mee kan maken, filmpjes maken en afdraaien ook geen probleem. Het gezicht van mevrouw is onbetaalbaar op dat moment.

Dus ik druk op de “home” knop en vervolgens op het icoontje van de camera. Gelukkig staat er op de tafel een mooi plantje en alvorens mevrouw er erg in heeft is het plantje op de foto gezet. Om het bewijs te leveren leg ik de gsm plat op de tafel en haal ik het plantje van tafel. Ik durf zelfs een filmpje met geluid te maken en tover als klap op de vuurpijl een filmpje van de paus (dat ik zelf gemaakt heb tijdens de vakantie) naar voren.

Mevrouw vindt het helemaal geweldig en al met al zijn we een uur met dit kleine magisch stukje “toekomstig papier” bezig. Intussen maakt ze kennis met alle basis functies van de gsm:
– telefoneren;
– smsen;
– appen;
– het nieuws;
– het weer;
– spelletjes;
– mails;
– internetbankieren.

Zaken als de Dyson aansturen, polsslag opmeten, de Marktplaats app., enquête’s invullen enzovoorts laat ik maar achterwege. Ik denk namelijk dat mevrouw al genoeg te verwerken heeft voor deze week. Volgende week pakken we de draad weer op. Wie weet krijgt ze van Sinterklaas wel een gsm zodat ze met haar eigen kinderen kan bellen, want hoe leuk is het om met je oma (of opa) te kunnen appen?

Simyo VriendenDeal

Als klant kan je gebruik maken van de Simyo VriendenDeal. Je kunt je persoonlijke link met familie en/of vrienden delen. Dan ontvang je beiden voordeel voor je Simyo Prepaid (5 euro) of Simyo Sim Only (10 euro) en zit je er samen warmpjes bij met Simyo tijdens de Feestdagen.

Lees ook:

Hebben je (groot)ouders een gsm?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics