Een hele dag met Jip en Janneke.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Een hele dag met Jip en Janneke

Een hele dag met Jip en Janneke

Jip en Janneke zijn twee iconische Nederlandse kinderboekenfiguren, bedacht door Annie M.G. Schmidt en geïllustreerd door Fiep Westendorp. Het duo verscheen voor het eerst in 1952 in de krant Het Parool en groeide al snel uit tot populaire personages in de Nederlandse jeugdliteratuur. Op 25 april j.l. is er een nieuw boek van Jip en Janneke bijgekomen: “Een hele dag met Jip en Janneke”. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Jip en Janneke

Jip is een jongen met een zwarte krullenbol en Janneke is een meisje met twee vlechten. Samen beleven ze allerlei avonturen in de wereld om hen heen, zoals het spelen in de speeltuin, het bouwen van hutten en het verzorgen van hun huisdieren.

Wat het duo zo bijzonder maakt, is de herkenbaarheid van hun verhalen voor kinderen. De avonturen zijn niet bijzonder spectaculair, maar juist alledaags en daardoor des te leuker om te lezen. Bovendien zijn de verhalen geschreven in eenvoudige taal, waardoor ze ook voor jonge kinderen goed te begrijpen zijn.

Na meer dan 60 jaar zijn Jip en Janneke nog steeds populair onder jonge lezers en hun ouders. De boeken zijn inmiddels vertaald in meerdere talen en ook verfilmd en bewerkt voor het theater. Het duo blijft een belangrijk onderdeel van de Nederlandse jeugdliteratuur en zal nog vele generaties kinderen blijven vermaken.

Een hele dag met Jip en Janneke

Het boek “Een hele dag met Jip en Janneke” is een verzameling van verhalen waarin de twee bekende Nederlandse kinderboekenfiguren, Jip en Janneke, allerlei avonturen beleven. In het boek volg je Jip en Janneke van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, waarbij ze onder andere ontbijten, de kippen gaan voeren en theedrinken.

Wat vinden wij van het boek?

Het boek bevat 12 verhalen in een compact formaat voor een leuke prijs. De verhalen zijn geschreven in eenvoudige taal en daardoor goed te begrijpen voor jonge kinderen. Bovendien zijn de verhalen herkenbaar en alledaags, waardoor kinderen zich gemakkelijk kunnen identificeren met de belevenissen van het duo.

Al met al is “Een hele dag met Jip en Janneke” een leuk boek voor jonge kinderen die graag voorgelezen worden of zelf al kunnen lezen. De verhalen zijn tijdloos en zullen nog vele generaties kinderen vermaken.

Informatie

Een hele dag met Jip en Janneke.
Auteur: Annie M.G. Schmidt.
Illustraties: Fiep Westendorp.
ISBN: 9789045128962.
Uitgever: Querido.

Lees ook:

Welk verhaal spreekt jou het meest aan?

* Voor dit artikel ontvingen we een recensie exemplaar *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Ik heb heel wat Jip en Janneke verhalen voorgelezen aan de kinderen toen ze klein waren. De boekjes blijven geweldig en het is dan ook super dat er weer een ’n nieuw boek bij is gekomen. Dat word weer genieten voor jong en oud van de avonturen van Jip en Janneke. Het verhaal de kippen voeren spreekt mij het meest aan!

  • Ik heb het boek niet, maar leuk dat er weer een nieuw Jip en Janneke boek is. Zal hem zeker aanschaffen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics