Thuisleven.com
MAGGI Braadstomen Paprika
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > In een wip heerlijke kip dankzij MAGGI Braadstomen Paprika

In een wip heerlijke kip dankzij MAGGI Braadstomen Paprika

Dat kinderen niet de makkelijkste eters zijn weten heel veel ouders. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen, maar helaas is dat in dit gezin niet van toepassing. Typerend in dit gezin zijn de fasen (wellicht ook niet onherkenbaar). Zo eten ze het ene jaar dolgraag broccoli terwijl ze het jaar daarna broccoli zo vies vinden dat ze denken dat ze ervan dood gaan. Benieuwd hoe MAGGI Braadstomen in de smaak valt? Lees dan snel verder…

Vlees

Momenteel zitten we in de fase van vlees, gelukkig maar bij één van de kids maar toch… Persoonlijk ben ik vegetarisch, omdat ik weet hoe belangrijk vlees is heb ik voor de kinderen en mijn partner wel altijd vlees gebakken. Maar toch mis ik die feeling van smaak, kruiden en wanneer is het klaar? Bij de wekelijkse boodschappen van gisteren wist ik dan ook niet wat ik nu weer op tafel moest toveren, terwijl ik me omdraaide stond er een schap vol variërende producten. Van macaroni sausje tot ……. Braadstomen.

MAGGI Braadstomen

Geïnteresseerd liep ik naar het rek en begon de zakjes en doosjes te bestuderen. Niet veel later had ik een zakje in de handen waarvan ik het vermoeden had dat dat wel eens het product van de dag kon gaan worden. Op de voorkant van het zakje Maggi Braadstomen Paprika staat wat je allemaal nodig hebt voor de bereiding. Blijkt ook nog eens dat het helemaal niet veel is, slechts het zakje en 600 gram kipfilet. Dus geen boter en/of olie. Het pakje beland bij de boodschappen in de kar net als een pak kipfilet, nog wat verder groenten erbij en aardappels en we lopen trots (vooral ik) naar huis.

Kooktijd…

Het zakje wordt erbij gepakt, net als de verpakking kipfilet. Het pakje van broodstomen bevat twee openingsmogelijkheden, aan de bovenkant zit het zakje waar je in moet Braadstomen en aan de onderkant zit de kruidenmix. Als eerste pak ik het zakje uit en doe hier de kipfilet in, daarna maak ik de onderkant open en gaan de kruiden erbij. Om het gelijkmatig te verdelen masseer ik het zo goed mogelijk in, van de buitenkant van het zakje (schone handen gegarandeerd).

Zodra de kruiden goed verdeeld zijn sluit ik de zak af met de bijbehorende sluiting. Omdat het gaat stomen houdt ik er rekening meer dat de sluiting aan het einde van de zak komt te zitten (uiteraard staat dit allemaal ook op de verpakking van Maggi). Hierna leg ik het geheel in de ovenschaal, verwarm ik de oven voor en kan daarna het geheel 40 minuten lang in de oven Braadstomen. Zo heb ik de tijd om de aardappels en de groenten klaar te maken en ook nog eens een keukenkastje van binnen en buiten te soppen…

Goed getimed

Alsof ik het perfect getimed heb gaat na 40 minuten de deur open en komt mijn partner binnen. Gelijktijdig piept de oven dat hij klaar is, zijn de aardappels en groenten klaar en hebben zelfs de kinderen de boel opgeruimd. Een beetje onder de indruk van de timing dekken we massaal samen de tafel. Ondertussen maak ik de braadzak voorzichtig (komt stoom uit) open. De kip laat zicht fantastisch snijden en ziet er (zelfs in de ogen van een vegetariër) ontzettend lekker uit. Een stukje proeven sla ik over tot grote vreugde van de kinderen en mijn partner.
Die hebben intussen al geproefd en zijn zo positief verrast dat ze het liefst alles voor zichzelf willen hebben.

Dat de Maggi Braadstomen een succes is moge duidelijk zijn. Zelfs de pietlut (van dit moment) in het gezin likt zijn vingers erbij af!

Lees ook:

Eet jij graag kipgerechten?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics