Thuisleven.com
Tiptoi mijn grote wereldatlas
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Ontdek de wereld met Tiptoi mijn grote wereldatlas

Ontdek de wereld met Tiptoi mijn grote wereldatlas

De titel van het boek lijkt wat in het contrast te staan met de grootte en de dikte van het boek. Toch zult u al snel versteld staan van de inhoud van het boek. Zo is er niet alleen ontzettend veel te bekijken maar kun je ook veel lezen. Wat het bovendien als een rijke pluspunt geeft is de tiptoi stift. Met deze stift komt het boek tot leven.

Voor de mensen die al bekend zijn met tiptoi zal het geen verbazing meer zijn. De tiptoi stift is een elektronische stift waar bestanden op te downloaden (gratis en legaal) zijn die betrekking hebben met de producten van tiptoi. Zo zijn er puzzels, spellen, een globe en boeken zoals het “Mijn grote wereldatlas”.

Tiptoi, een grote beleving

Elk product is al een beleving op zich. Maar door de stift komt het boek, zoals ook eerder is gezegd, tot leven. Zo kun je in dit boek meer dan 1500 geluiden, teksten en liedjes beluisteren. Bovendien krijgen zelfs de bijzondere dieren een plekje in het boek!

Het boek heeft een harde kaft en een ringband aan de binnenzijde van het boek. De pagina’s zijn van stevig materiaal. Dit is overigens geen uitzondering ook de andere boeken van tiptoi hebben deze vorm, stevigheid en grootte. Zoals gezegd heeft het boek meerdere pagina’s maar wat ik nog niet heb verteld/geschreven is dat elke pagina op zich een beleving is. Zo kun je op de eerste pagina de wereldbol zien met daarop de continenten en zeeën afgebeeld. Ook staat er een duidelijke uitleg. Voor de niet lezers onder ons bestaat er de mogelijkheid om met de stift op het stukje tekst te tippen. Hard drukken is niet nodig! De tekst wordt dan door de tiptoi stift voorgelezen. Hierna kun je met de stift op bijvoorbeeld de verschillende continenten (één voor een klikken. Je zult merken dat je niet alleen naam krijgt te horen maar ook extra informatie. Ook op de pagina’s zonder tekst is de stift rijkelijk te gebruiken.

Voor- en nadelen

Tiptoi mijn grote wereldatlas

Pluspunten:
– Tiptoi stift is universeel te gebruiken.
– Het boek is voorzien van leuke illustraties.
– Rijkelijk gevuld met leerzame informatie.
– Kinderen doen er heel veel mee. Zelfs de tiener is helemaal verzot op het boek. Sterker nog, door hem is het boek aangeschaft. Hij is namelijk erg enthousiast over de wereld om hem heen. zelfs de niet dagelijks zichtbare gedeeltes waar hij bovendien nog nooit is geweest.
Minpunten:
– De jongste van mij duwt soms iets te hard met de stift waardoor er een kringetje in het boek ontstaat.
Bijzonderheden:
– Te gebruiken met tiptoi stift, deze is niet inbegrepen.

Lees ook:

Ben jij al Tiptoi fan?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • O ja, dit boek Mijn grote weteldatlas ga ik waarschijnlijk ook aanschaffen voor mijn dochter (bijna 6).
    Morgen krijgen we de eerste set van Tiptoi (de boerderij met Tiptoi pen) en ik ben nu al om.
    Weet zeker dat tiptoi aanslaat. En omdat mijn dochter nu graag alles wil weten waar alles ligt leek mij deze ook super leuk om aan te schaffen. En deze is goedkoper dan de tiptoi wereldbol.
    Leuk artikel ben nu al enthousiast!!!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics