Deze heerlijke broccoli soep is een ware delicatesse.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Soep > Deze heerlijke broccoli soep is een ware delicatesse

Deze heerlijke broccoli soep is een ware delicatesse

Wanneer de kou toeslaat, is er niets bevredigender dan een stomende kom soep. In deze culinaire reis duiken we in de wereld van groene goedheid met een onweerstaanbare broccoli soep. Laten we de lepel pakken en genieten van deze hartverwarmende traktatie.

Ingrediënten om te beginnen (6 personen)

Voor deze verrukkelijke broccoli soep heb je nodig:

Bereidingswijze in zes stappen

Stap 1: broccoliroosjes en stronken

Maak kleine roosjes van de broccolistronken en kook deze samen met de gesneden stronk beetgaar. Gebruik de hele broccoli voor een rijke smaakervaring.

Stap 2: gesnipperde ui

Fruit de gesnipperde ui in een pan en bewaar deze in een apart kommetje. De ui zal een krachtige smaakinjectie geven aan je soep.

Stap 3: roux

Smelt de boter in de pan en voeg geleidelijk de bloem toe om een roux te creëren. Een essentiële basis voor de romige textuur van de soep.

Stap 4: broccoli

Voeg lepel voor lepel het vocht van de broccoli toe aan de roux, roerend tot er een zijdezacht sausje ontstaat.

Stap 5: bouillon

Giet water en groentebouillon bij de mix tot je de gewenste dikte en smaak bereikt. Hier ontvouwt zich de magie van je soep.

Stap 6: ui-broccoli

Voeg de eerder gefruite ui en de gekookte broccoli toe aan de pan. Laat de smaken samenkomen tot een perfect huwelijk.

Deze heerlijke broccoli soep is een ware delicatesse.

Serveersuggesties: soep, brood en Super Seeds

Serveer je broccoli soep met knapperig stokbrood en garneer met smakelijke soepbolletjes en een toefje Good4U Super Seeds Salad Topper (uit de Foodybox). Zo maak je van een gewone maaltijd een ware smaakexplosie!

Dit groene brouwsel is niet alleen een genot voor je smaakpapillen, maar ook een gezonde toevoeging aan je menu. Proef de broccoli-magie en laat deze soep je verwarmen tijdens koude dagen.

Lees ook:

Welke soep eet jij graag?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon *affiliate

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics