Thuisleven.com
Het kasteel met de duizend kamers
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Het kasteel met de duizend kamers

Het kasteel met de duizend kamers

Als kind zijnde ben ik nooit een lezer geweest, grappig genoeg lees ik nu het ene na het andere (kinder)boek uit en vraag me af waarom ik vroeger niet vaker een boek las. Zijn de boeken van tegenwoordig gewoon veel leuker of ben ik veranderd omdat ik nu moeder ben van vier lieve kinderen en ze graag het beste mee wil geven? Hoe dan ook had ik gisteravond weer een leuk boek in handen ter recensie. Lees gezellig verder.

Het kasteel met de duizend kamers

Lot en Bob ontvangen dik, knisperend papier dat is opgerold met een mooie strik. Het is een brief van Rolf, de ridder met de Gouden Krul. In de brief vraagt hij of Lot en Bob naar het kasteel willen komen, ze hebben hun hulp nodig. Om het kasteel te kunnen vinden geeft Rolf nog een paar tips die potig zijn om te volgen. En zo gaan Bob en Lot, na het eten van een flink stuk kaas, op weg. Over drie heuvels (waar ze schildpad tegenkomen die aan het verhuizen is), langs de paarse boom, door het water naar het kasteel. Eenmaal aangekomen bij het kasteel staat het volgend avontuur op ze te wachten. In het kasteel komen ze namelijk met verschillende personages in contact. En elke personage heeft een probleem die opgelost moet worden. Zo geraakt slimme Pietje niet meer uit het kasteel en kan hij niet op tijd bij Sinterklaas komen, wilt Cas graag terug naar zijn moeder die op haar beurt last heeft van spoken en komen ze De ridder met de Rode Bietjes tegen die een stel schapen aan het afwassen zet omdat ze niet goed genoeg in het orkest spelen.

Het kasteel met de duizend kamers

Bob en Lot helpen echter nog meer personages, omdat ze daar zo moe van zijn geworden besluiten de twee even pauze te nemen. Ze kruipen dicht tegen elkaar aan en vallen in slaap…
Het vervolg is te lezen in het tweede deel.

Mijn mening

Het boek zit vol met herkenbare momenten van deze tijd (o.a. K3 & slimme Pietje), dat maakt het leuk en tastbaar om te lezen. Het verhaal leest zich lekker vlot weg, waarschijnlijk ook door de verschillende illustraties die soms wel een pagina groot zijn, al met al heb ik het boek na een uur uit. Eenmaal lekker in het verhaal wilt je weten hoe het afloopt ik ben dan ook heel blij dat ik het tweede deel al in huis heb.

Informatie

Het kasteel met de duizend kamers
Auteur: Esther van der Ham
Illustraties: Jeroen Okkerse
ISBN: 9789491886348
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
Lees niveau: AVI-E4 / CLIB-5

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics