Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers

Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers

Net voor we naar Italië vertrokken voor onze zomervakantie, kreeg ik van uitgeverij Billy Bones een mail gericht aan de jongste dochter. De vraag in de mail was helder: wil jij het boek “Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers” recenseren? Daar had dochter wel zin in. Na 3 weken vakantie te hebben gevierd en thuis te zijn gekomen lag het boek op de mat. Dochter helemaal blij. Helaas verliep de vakantie daarna iets anders dan gepland en heeft de recensie iets langer op zich laten wachten dan we zouden willen. Nadat alle hectiek gesetteld was, is ze dan ook meteen gaan lezen. Een paar dagen later kwam ze met deze mooie brief naar onderen.

Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers

Doris is een stoere meid die in een groot kasteel woont. Nou zou je denken dat dat heel leuk is, maar Doris mag maar in een paar kamers van het kasteel komen en naar buiten gaan mag al helemaal niet. Er is namelijk maar een groot geheim, maar wat dat geheim is?
Op een dag weet Doris te ontsnappen. Met haar vriend Joh beleeft ze grappige en spannende avonturen. Zou Doris achter de geheimen weten te komen?

Onze mening

Iris heeft met heel erg veel plezier dit boek gelezen. Ze vond het erg spannend en grappig tegelijk. Vooral bij het stukje waarin de helmen van de soldaten vastgelijmd zitten, moest ze even laten zien.
Het verhaal leest zich goed weg, is voorzien van leuke illustraties en is een verhaal dat niet binnen een dag uit is.

Op Thuisleven staan meerdere recensies van de boeken van Billy Bones.

Boekinformatie

Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers
Auteur: Simon Mockler
Illustrator: Cherie Zamazing
ISBN: 9789463850049
Uitgeverij: Billy Bones

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Leuke boeken heeft Billy Bones hè!! Heb er al een aantal in huis en die blijft alleen maar groeien! Deze heb ik toevallig nog niet (gelezen) maar dat krijg je met zo’n mega verlang- en tbr-lijst

Geverifieerd door ExactMetrics