Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Het kasteel met de duizend kamers deel 2

Het kasteel met de duizend kamers deel 2

Een paar dagen geleden ging het eerste deel van “Het kasteel met de duizend kamers” online. Mocht je dit gemist hebben, dan kun u dit hier terug lezen. Zoals ik al aangaf in mijn eerdere recensie, was ik erg blij dat ik het tweede deel al in huis heb zodat ik op mijn eerste de beste vrije moment het boek in een ruk uit kon lezen. En dat was vandaag…

Het kasteel met de duizend kamers deel 2

Na een korte samenvatting van het vorige avontuur gaat het verhaal verder met de aftrap van een brief van De ridder met de Gouden Krul.
Het kasteel is betoverd, omdat Bob en Lot klein en slim zijn kunnen ze door de kleinste gaatjes kruipen. Uiteindelijk moeten Bob en Lot ervoor zorgen dat de betovering over het kasteel, tijdens het groot riddertoernooi, verbroken wordt. Gebeurt dit niet dan zal het kasteel uit elkaar vallen in wel meer dan zes miljoen stukken.

Het kasteel met de duizend kamers deel 2
Onderweg ontmoeten ze onder andere een fee, een jong draakje, twee gemene slangen, een heks (die soep van Bob en Lot wilt maken) en ze ontmoeten de ridders. Het verhaal sluit zich af met het spectaculaire toernooi dat tot het einde spannend blijft. Zal het Bob en Lot gaan lukken om de betovering over het kasteel te beëindigen of valt het kasteel neer in miljoenen stukken? Lees het allemaal in dit vrolijke vervolg.

Mijn mening

Ook dit boek leest zich weer heerlijk weg in de verschillende kamers waar Bob en Lot komen. En na zoveel avonturen te hebben beleefd (immers is elke kamer een avontuur) ga je toch een gevoel creëren voor Bob en Lot. Mijn favoriete gedeelte in het boek is toch wel het hoofdstuk “De ster die geen licht meer geeft”. In plaats van de gouden/gelen sterren zoals gewoonlijk zijn hier ook andere gekleurde sterren te vinden met als rode draad een vallende ster…

Informatie

Het kasteel met de duizend kamers deel 2
Auteur: Esther van der Ham
Illustraties: Jeroen Okkerse
ISBN: 9789491886751
Uitgeverij: droomvallei uitgeverij

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics