Fjällraven
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Internet & tv > Even niet online, hoe doe je dat?

Even niet online, hoe doe je dat?

Een digitale detox wordt het wel genoemd. Niet online zijn, je schermtijd verminderen. Doe het maar eens. We willen het vaak wel, maar hoe doe je dat nou?

Niet online zijn

Het valt niet mee om je schermtijd te verkleinen, je laptop niet open te klappen of je smartphone weg te leggen. We zijn in de meeste gevallen enorm met onze telefoons vergroeid. Een uur niet kijken, is een uur niet geleefd. Zoiets…

Dé manier om een digitale detox te nemen is door de smartphone te pakken en er even tussenuit te gaan. Ga drie dagen naar een totaal andere omgeving, neem een fijn boek mee, de fiets. Kortom; kies voor verandering. Dat zorgt er in de meeste gevallen voor dat je stukken minder vaak op je telefoon kijkt. Oh, laat de laptop thuis natuurlijk.

Geen foto online waarop je met je reistas in de bergen staat

Ga je langer op reis dan is het meenemen van de telefoon natuurlijk een must, maar ook dan kun je ervoor kiezen om niet op social media te zijn. Gebruik de telefoon desnoods om naar huis te bellen, maar ga geen foto’s op Facebook zetten of berichten op Instagram. Zorg dat je daar even helemaal los van bent. Zet geen foto’s online met je smartphone in de hand ergens in de bergen, schrijf geen post over dat leuke restaurantje waar je de avond hebt doorgebracht. Doe het niet.

Het blijft verleidelijk om op pad te gaan met een smartphone zodat je ’s avonds zelfs nog een filmpje kunt kijken via Netflix bijvoorbeeld, maar als je echt je schermtijd wilt verlagen is het belangrijk computers niet mee te nemen én social media achterwege te laten.

Moeilijk? Niet als er andere leuke dingen voor in de plaats komen. Het is dan ook raadzaam om te kijken waar je blij van wordt, wat je energie geeft en waar je inspiratie door krijgt. Dát is de remedie tegen constant maar op je smartphone koekeloeren.

Lees ook:

Ga jij wel eens offline?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Op m’n telefoon zit een soort app. Van Samsung zelf bij instellingen.

    Daarmee kun je bijv. instellen max 1 uur op Facebook per dag en 1 uur Instagram.

    Na het uur blokt hij. Je kunt jezelf meer tijd geven. Zo word je je meer bewust van hoeveel tijd je eraan besteed.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics