Thuisleven.com
Monsta
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Monsta – De Vier Windstreken

Monsta – De Vier Windstreken

Heb jij al eens last gehad van monsters onder je bed? Weet jij maar niet waar ze vandaan komen? En heb je al helemaal geen idee waarom ze altijd zo eng zijn? Maak dan kennis met Monsta! Een ronde blauw harige pluizebol met gele stippen. Kenmerkend door zijn grote ogen en een mond met een paar scherpe tanden. Brrrr….

Monsta

Monsta verstopt zich onder het bed van een kind dat hij speciaal heeft uitgekozen. Elke nacht staat Monsta grommend en grauwend naast zijn bed. Voor de special effects vijlt hij zijn tanden puntig, maakt enge maskers en oefent griezelgezichten. Toch is het kind er niet van onder de indruk. Sterker nog het kind slaapt gewoon door alle griezelige en enge pogingen van Monsta heen. Monsta wilt het echter nog niet opgeven en besluit om een speciale cursus te gaan volgen. Maar of dat goed gaat uitpakken…

Conclusie

MonstaMonsta schrijft brieven aan zichzelf zoals een kind dat ook zou doen. Een zin schrijven en dan tot de conclusie komen dat er een fout in zit en er lekker door heen strepen is iets wat met regelmaat terug komt. Ook de typisch spelfouten die maken zijn kenmerkend aan dit boek. Dat geeft het boek een extra twist waar onze kinderen extra veel plezier om hebben.

Leestip: De Vijf Vinger Test

Lezen is goed voor kinderen. Door te lezen leren kinderen nieuwe woorden. Er zijn echter zoveel boeken dat je als kind of ouder misschien niet goed weet welk boek nou goed is om te lezen. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: elk boek is namelijk goed om te lezen mits je begrijpt wat er staat. Door middel van de Vijf Vinger Test kun je op basis van een paar stappen snel te weten komen of het boek geschikt om te kunnen lezen. Probeer het maar eens uit door de volgende 5 stappen te doorlopen:

  1. Kies een boek uit dat je interesse heeft gewekt.
  2. Houd vijf vingers in de lucht.
  3. Kies een bladzijde en begin bovenaan te lezen.
  4. Voor elk woord dat je niet begrijpt doe je een vinger naar beneden.
  5. Heb je aan het einde van de bladzijde nog vingers omhoog, dan zul je het boek met plezier gaan lezen.

Heeft je kind alle vingers nog omhoog dan kun je je natuurlijk ook afvragen of het boek niet iets te makkelijk is…

Informatie

Monsta
Auteur: Dita Zipfel
Illustraties: Mateo Dineen
ISBN: 9789051167733
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Heb jij al eens gehoord van de Vijf Vinger Test?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics