Selecteer een pagina

Langzamerhand vinden meer recensies van (kinder)boeken zijn weg naar Thuisleven. Ons team vindt het leuk om boeken te verslaan en wanneer Inge een extra kinderboekje bij haar aanvragen aantreft, grijp ik direct mijn kans om Droomvallei Uitgeverij even voor te stellen. Marieke heeft vorig jaar Jamil & Jamila 2 verslagen en er komen meer bijdragen aan.

Droomvallei Uitgeverij

Deze uitgeverij staat open voor bijzondere boeken voor bijzondere lezers. Ze schuwen bepaalde thema’s, als rouw bij kinderen, pesten of ADHD niet. Dit maakt dat ik hen al jaren op de voet volg. Op zoek naar een boek voor een bijzonder kind. Bij Droomvallei Uitgeverij staan niet alleen de auteurs in het zonnetje, ook illustratoren verdienen de aandacht die hen toekomt. Het uitgeven van een boek is het resultaat van samenwerking met en door een heel team van gedreven betrokkenen. En dat is te zien.

Gejat?!

Suus neemt haar vriendin mee op bezoek naar oma. Ze woont in een bejaarden tehuis en vergeet nogal eens wat. Dat is handig want regelmatig krijgen de kinderen een snoepje aangeboden, terwijl ze al gehad hebben. Oma is haar trouwring kwijt en beweert dat deze gestolen is. Suus en Jil gaan op zoek, maar vinden de trouwring niet in haar kamer. Dan besluiten ze op onderzoek uit te gaan in het gebouw en doen in de personeelskamer een verrassende ontdekking.

Onze mening

De titel en de kaft trekken de aandacht, het boek ziet er aantrekkelijk uit. Bij het openslaan van hoofdstuk 1 zie ik de tekst gedrukt over het gestreepte behang bij oma in de huiskamer. Dat vindt de schoolmeid (groep 3) misschien wel moeilijk om overheen te lezen. Het is een lang verhaal opgedeeld in zes hoofdstukken, zonder bladzijdenummering. De letters zijn groot en er is gebruik gemaakt van leestekens en Hoofdletters in de zinnen. Met leesniveau E3 lijkt dit boek wat hoog gegrepen en ik laat het tussendoor aan de oudste van 9 jaar lezen. Zij is AVI uit en vindt het een leuk boek. “Als het boek iets dikker en de letters niet zo groot waren, zou ik het boek ook erg leuk vinden.” Daarmee slaat ze de spijker op haar kop. Hoe omgegaan wordt met de dief vol berouw en de vergevingsgezinde oma is mooi en keurt de oudste ook goed. “Want de dief geeft alle spullen terug.” We hebben na het lezen van het boek over oude mensen en het stelen van andermans spullen gepraat: Pure winst!

‘Gejat?!’ van Trenke Riksten- Unsworth met illustraties van Chantal Dingjan, Uitgeverij Droomvallei 2017.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics