Thuisleven.com
Contact! – Diep van binnen wil iedereen goed zijn.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Contact! – Diep van binnen wil iedereen goed zijn

Contact! – Diep van binnen wil iedereen goed zijn

Eind December was ik op vakantie, had ik mooi de tijd om dit boek te gaan lezen. Ik had van Droomvallei al het boek “Tot Zwijgen gebracht” gelezen. Dat was autobiografisch en dit boek “Contact!” is een Roman. Dat vind ik toch heel anders lezen.

‘Contact’! Diep van binnen wil iedereen goed zijn

Vier jaar in de gevangenis is geen pretje. Zeker niet als veel van de medegevangenen je buitensluiten omdat je niet kan, niet mag praten. Toch is dit voor Emma de realiteit. Ze gaat door een storm van emoties als ze probeert haar leven weer op de rails te krijgen. Het contact met haar zus en haar moeder is verbroken. Haar kinderen ziet ze sporadisch, waar ze van baalt. Al vindt ze ook dat ze het verdient, omdat ze zichzelf ziet als een slechte vrouw.
Zal ze ooit weer over zichzelf en haar verleden durven spreken? Hoe bouw je in vredesnaam weer een leven op als je zo veel vijanden hebt gemaakt? En hoe verbreek je een stilte die al zo lang duurt?

Wat vind ik ervan?

Het gevangenisleven is in dit boek echt heel goed beschreven. Bijna alsof de schrijfster er zelf heeft gezeten, weet ze details op papier te zetten. Het verhaal doet naar mate het vordert meer uit de doeken over waarom Emma zwijgt. Tot je op het eind het boek niet meer neer wilt leggen omdat je moet weten hoe het afloopt.

Het boek is verschenen op 16 september 2017, de 45e verjaardag van Esther. De hoofdpersoon uit het boek heeft, net als Esther, een depressie. Esther heeft enkele van haar ervaringen met deze ziekte verwerkt in de roman om zo het begrip voor depressieve mensen wat te vergroten.
Nieuwsgierig geworden naar het boek?

Informatie

Titel: Contact!
Auteur: Esther van de Ham
Uitvoering: Softcover
Aantal bladzijde: 250 pagina’s
Verschijningsdatum: 16 september 2017
ISNB 978-94-91886-82-9

Lees ook:

Wat voor boeken lees jij graag op vakantie?

#Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics