Thuisleven.com
Stukjes Hemelblauw
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Roman > Stukjes Hemelblauw- Sue Durrant

Stukjes Hemelblauw- Sue Durrant

Ik biecht het eerlijk op: ik ben helemaal geen lezer. Ik kan mij dan ook niet heugen dat ik een boek heb gelezen, behalve voorleesboeken voor mijn kinderen. Toen gevraagd werd wie het boek ‘Stukjes Hemelblauw’ zou willen recenseren, heb ik gereageerd dat ik dat wel wil doen. Waarom? De titel en de korte omschrijving spraken mij ontzettend aan.

Stukjes Hemelblauw

Korte omschrijving
Stukjes Hemelblauw vertelt het verhaal van Zac en Ira, een broer en zus, die zonder vader en moeder opgroeien. Daardoor verhuizen ze van het ene pleeggezin naar het andere tot ze plotseling, als ze zeven en negen jaar oud zijn, naar een kindertehuis worden gebracht. Daar maken ze kennis met de vriendelijke Silas, de prachtige Hortense, de pesterige Jimmy en de griezelige mevrouw Clanks.

Ik geef toe dat ik in de gauwigheid de titel verkeerd las, namelijk: ‘Stukje Hemelsblauw’. Verder vroeg ik mij – voordat ik dit boek ging lezen – af, wat in dit tragische verhaal over jeugdzorgkinderen dat stukje hemelsblauw te midden van die zwarte donkere lucht dan zou zijn. Ik zag dan ook een gitzwarte hemel voor mij, met een klein stukje blauwe lucht!
Totdat ik de titel beter ging lezen en ‘Stukjes Hemelblauw’ zag staan. Stukjes. Ik zag een gitzwarte hemel voor mij met allemaal stukjes blauwe lucht! Meerdere mooie dingen dus, die deze twee jeugdzorgkinderen meemaken. Maar wat zou dat dan zijn? Ik kon niet wachten tot ik het boek zou ontvangen en het verhaal zou kunnen lezen.

Mijn leeservaring

Toen ik het boek ontving ben ik zo snel als mogelijk gaan lezen. Dit verhaal is in dagboekvorm door Ira geschreven. Ze schrijft dit omdat ze ervoor wil zorgen dat haar verhaal en dat van haar broertje doorverteld wordt. Het verhaal begint bij VANDAAG. Daarna gaat ze terug naar oktober 1987. Zij vertelt alles wat ze vanaf die tijd heeft meegemaakt tot juni 1990. Ze schrijft over haar dromen en verlangens.  Ze vertelt hoe het leven in een kindertehuis is. Ira en Zac ervaren dat hoe ouder ze worden hoe moeilijker het wordt om adoptief ouders te vinden. Deze twee kinderen beleven veel. Verdrietige dingen, maar ook leuke en grappige dingen – voor elk ander kind misschien heel vanzelfsprekend – maar voor hen een stukje hemelblauw.

Bij het lezen van dit boek voel je je ontzettend betrokken bij Ira en Zac. Je hoopt van harte dat ze een adoptiegezin vinden en dat ze gelukkig worden, dat ze weer een stukje blauw aan de hemel gaan zien. Daarom blijft het boek boeien van begin tot eind. Zal er gaan gebeuren waar Ira en Zac zo naar verlangen? En wat zal er van hun leven worden? Je kunt het lezen in dit boek … Het verhaal begint niet alleen bij VANDAAG, het eindigt ook bij VANDAAG!

Boekinformatie

Titel: Stukjes Hemelblauw
Auteur: Sue Durrant (Debuutroman)
Vertaald door: Nan Lenders
Leeftijd: 9 t/m 14 jaar
Verschijningsdatum: 3 oktober 2016
ISBN: 9789030501732
Pagina’s: 208
Uitgeverij: Meis & Maas

Lees ook:

Wat/waar shop jij graag online?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik heb dit helemaal gemist bij de dwdd. Maar dit js een boek wat ik heel graag onze oudste dochter zou willen laten lezen. Ik heb zelf 13 jaar lang in kindertehuizen gewerkt. En das heel heftig. De verhalen en de verledens die jongere kinderen al met zich mee brengen is soms hartverscheurend. En op deze manier krijgen ze dus ook een beter beeld van wat het wel niet inhoudt om.in een tehuis te moeten wonen. Bedankt voor deze tip
    Groetjes Petra

  • Wat leuk dat jullie er ook aandacht aan besteden. Ik had bij De Wereld Draait Door al een stukje er van gezien maar niet alles. Toch leuk om dan ook een andere mening te lezen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics