In het eerste verslag heb je kunnen lezen over de ontvangst en de bestelling van de familybox. En het eerste gerecht natuurlijk. Nu wordt het tijd eens stil te staan bij de hoeveelheid en het gemak van de Familybox voor ons gezin. De ‘Snelle Penne met rundergehakt, groenten en pesto’ is daar een goed voorbeeld van. De bereidingstijd staat op 20-25 minuten en dat klopt want ik hoef geen groenten voor te snijden. Er zit bij dit gerecht een grote zak met voorgesneden courgette, broccoli en meer groene groenten. De grootste verbazing is niet het gemak van de bereiding maar de recordtijd waarin iedereen zijn bordje leeg eet. Met recht een Snelle Penne. Op de foto is te zien dat er fussili en penne geleverd is, dat heeft Hello Fresh ook aangegeven.

Jamies Vega Roerbakschotel met zoetzure groente

De bereiding van ‘Jamies Vega Roerbakschotel met zoetzure groenten’ viel wat tegen door de hoeveelheid werk. Gelukkig dat de receptkaart de juiste volgorde aangeeft en tijdens het voorverwarmen van de oven of het uitstomen van de rijst is er altijd wel een werkje. Het resultaat is verbluffend. Ook al staat wortel/ peen op het lijstje van de oudste dat ze niet hoeft te eten, heeft ze dit toch met smaak gedaan. Wij hebben tweemaal opgeschept en ik heb er een leuk foefje van Jamie Oliver aan overgehouden. Als je de rijst even opschuift in de wok, is er plaats om het eimengsel bakken en na het stollen er door heen roeren. Het eimengsel bestaat uit ei met sojasaus. Dat ga ik zeker toepassen bij de Nasi in het vervolg. Ook bij dit recept wordt de hele groente gebruikt. Van de broccoli zijn niet alleen de roosjes maar is ook de steel gewenst. Hetzelfde geldt voor de bos lente-ui, het loof mag met de rijst mee in de wok. Dat vind ik een groot compliment waard aan Hello Fresh.

Familybox

Onze ontvangen Familybox is geschikt voor vijf personen, dat is met drie kinderen zeer ruim genomen. We hebben in de rest van de week nog genoten van het bakje tuinkers en we hebben paprika’s, gehakt, winterpeen, een bos lente-ui, een zakje zoutlose pinda’s, een potje honing, een bakje verse pesto en een limoen over. De houdbaarheid en dus versheid van alle ontvangen produkten laat het toe dit in de opvolgende week nog te consumeren. Daar heb ik niet eens veel fantasie voor nodig. We vinden de Familybox van Hello Fresh een dikke aanrader. We hebben niet alleen gesmuld, maar nemen ook een voorbeeld aan het omgaan met groenten. En dan duid ik op het gebruik van top tot teen. En we zijn rijker van smaak, we hebben voor het eerst van ons leven gember gegeten en dat is voor herhaling vatbaar!

Hello Fresh Familybox het vervolg

Meerdere boxen

Naast een Familybox biedt Hello Fresh een Veggie box, een Original box en een Ontbijtbox aan. Wekelijks zijn negen recepten vooraf in te zien en mag je de box naar keuze samenstellen voor het aantal personen dat in huis is. Voor wie het eens wil proberen bestaat er de Proefbox, een eenmalige box. Kortom voor ieder wat wils en de klant is Koning.

Lees ook:

Wie kookt er bij jullie?

Geverifieerd door ExactMetrics