Selecteer een pagina

Maandagavond 21.30 uur en de deurbel gaat. De HelloFresh bezorger brengt twee zware familieboxen vol verse groenten, aardappelen, vlees, vis, wat fruit en kruiden voor vijf personen. Ook rijst, pasta en specerijen maken deel uit van ons menu de komende drie dagen. Een doos met ingrediënten voor drie en de ander voor twee personen. Gevuld met een krantje van HelloFresh, een zoek-de-verschillen voor de kinderen en natuurlijk de drie receptkaarten. We hebben tevoren geen menu’s gekozen, maar die mogelijkheid bestaat wel. Iedere week is er keuze uit negen recepten. We mogen een vegetarisch, een gerecht met vlees en een met vis bereiden. Het lijkt wel Kerst en ik stal de boodschappen uit op tafel. Wat een berg!

Bloemkoolpuree

Van de drie menu’s besluiten we de volgende dag de bloemkoolpuree met oven-aardappelstukjes en Dorade vis te bereiden. De bereidingstijd wordt geschat op 30 minuten en hetgeen zelf toe te voegen is, hebben we in huis: mosterd, peper en zout en olijfolie. In beide dozen zit een kleine bloemkool, een uitgelezen kans om één bloemkool volgens recept en de ander voor de jongste kinderen zoals altijd te bereiden. Beetje flauw maar vanaf 6 jaar moeten ze bij ons alles proeven en mogen ze ervan zeggen wat ze vinden. Vanaf 7 jaar mogen ze één soort uitsluiten (zal wel wortel zijn) en eten ze met de pot mee. Tenminste zo is het met de oudste gegaan…

Boodschappen

Aldus geschiede. De boodschappen zijn handig per maaltijd verdeeld, dus dat scheelt uitzoekwerk en de receptkaart is goed te volgen. Stapsgewijs word ik begeleid naar het eindresultaat en dat mag er zijn vandaag. Van de Dorade vis wordt met huid en al gesmuld, zelfs van de met knoflook en tuinkers bereidde aardappelstukjes uit de oven wordt meer dan alleen geproefd en de gestampte bloemkool met rozijnen, mosterd en wederom tuinkers wordt door de oudste omarmd als het nieuwe bloemkool eten.

Receptkaart

Op de receptkaart lees ik de tip over tuinkers, rijk aan vitamine C en heerlijk op een broodje met kaas, hardop voor. Wat schetst mijn verbazing de volgende ochtend wordt er driftig geknipt en gestrooid met tuinkers op het ontbijtbroodje! HelloFresh neemt zo een aanzienlijk deel van de culinaire opvoeding van onze kinderen voor zijn rekening. Morgen heb ik minder tijd en eten we snelle penne, de boodschappen hebben we al in huis!

Lees ook:

Heb jij al eens HelloFresh geprobeerd?

Geverifieerd door ExactMetrics