Thuisleven.com
Wekkerradio van Bigben sound met verwisselbare frontjes
Thuisleven.com > Entertainment > Gadgets > Wekkerradio van Bigben sound met verwisselbare frontjes

Wekkerradio van Bigben sound met verwisselbare frontjes

Ik heb bijna 25 jaar lang dezelfde wekkerradio gehad. Ik kocht hem toen ik naar de middelbare school ging, en sindsdien heeft hij mij ‘s ochtends gewekt voor school, colleges, sport, vakanties, weekendjes weg, werk en mijn trouwdag. Hij heeft vriendjes zien gaan en komen, verhuisde met mij mee naar het huis van mijn laatste vriend- inmiddels al weer 8 jaar mijn man, en is door de kinderen meerdere malen van het nachtkastje gestoten. Het is dan ook niet zo gek dat hij na al die jaren trouwe dienst wat kuren begint te vertonen. Hij doet nog steeds zijn werk, maar laat zich niet meer zo makkelijk op de juiste (alarm)tijd zetten. Maar vervangen? Ach, zo storend zijn die stroeve knopjes nou ook weer niet.

Nieuwkomer met verschillende frontjes

Maar toen kreeg ik de mogelijkheid om een wekkerradio van BigBen sound te testen: een leuk klein exemplaar met 3 verwisselbare frontjes. Eéntje met een dolfijn, een tweede met een hondje, en een derde met een kitten. Dat leek mij toch wel wat. Het is vanwege de frontjes eigenlijk een kinderradio, en mijn eerste gedachte was dan ook om hem aan mijn oudste zoontje te geven. Zijn Nijntje-wekker kon dan weer doorverhuizen naar de kamer van zijn broertje van 2. (Mijn oudste wacht toch nooit tot de oogjes van Nijntje open zijn, hoe vroeg ze van mij ook wakker mag worden.) Maar zodra ik de wekkerradio eenmaal in handen had, veranderde ik van gedachte. Voor een jongetje van 5 leek hij mij net iets te ingewikkeld, en zelf vond ik die frontjes ook wel grappig.

Wekkerradio van Bigben sound met verwisselbare frontjes

Oeps…verslapen

Dus belandde de nieuwe aanwinst op mijn nachtkastje en verhuisde mijn oude wekkerradio een paar verdiepingen naar beneden, naar de onderste la om precies te zijn. Tijd om mijn nieuwe exemplaar in te stellen had ik niet, maar dat zou ik ‘s avonds wel even doen, bedacht ik. Dat vergat ik vervolgens compleet toen ik naar bed ging, zodat ik mij de volgende ochtend een half uur versliep. Van mijn zoontje moest ik het ook niet hebben, want die had natuurlijk net díe ochtend niet door dat Nijntje haar oogjes bij het krieken van de dag al geopend had. Maar goed, met wat kunst- en vliegwerk wist ik toch nog op tijd bij school te komen, trok bij thuiskomst de Duplo-trein voor mijn jongste uit de kast en ging toen kennismaken met mijn nieuwe wekkerradio.

Even wennen

Dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn. Ik rammelde eerst wat op de knopjes, omdat ik ervan uitging dat ik ook zonder handleiding wel zou uitvinden hoe ik de tijd en het alarm moest instellen. Dat viel tegen, dus toch maar de handleiding erbij gepakt. Het duurde nog 20 minuten, maar toen liet hij toch de juiste tijd zien, bleek ik te begrijpen hoe ik het alarm moest instellen en hoe ik hem weer kon uitschakelen, en had ik Sky-radio te pakken. De volgende ochtend wekte hij mij met een piepje dat steeds harder werd, en de ochtend daarna werd ik wakker van Classic FM.

Omslachtige bediening, fijne functies

Het is jammer voor mijn oude wekkerradio maar ik houd het nu voorlopig toch maar bij zijn opvolger, in ieder geval tot mijn zoontje er oud genoeg voor is. De bediening is niet heel intuïtef. Zeker bij de eerste keer instellen is het dus wel handig om de handleiding bij de hand te houden, maar verder heeft hij veel voordelen. Door zijn formaat past hij op vrijwel elk nachtkastje. Het (rode) licht van de wekker kun je ook dimmen, wat ik zelf heel prettig vind. Als ik ‘s nachts wakker word, kijk ik nu niet meer tegen helrode cijfers aan. Je kunt het licht zelfs helemaal uitzetten. Je hebt dan dus geen klok, maar het alarm blijft wel gewoon uitstaan.

Wekkerradio van Bigben sound met verwisselbare frontjes

Grappige (en voor mij nieuwe) functies zijn de “dutjestimer”, waarbij er na een door jou ingestelde periode van maximaal 120 minuten een belletje rinkelt, een “duaal alarm” (handig als je tijdens het weekend wat later gewekt wil worden dan doordeweeks) en de mogelijkheid om radiostations op te slaan. Ook fijn is de mogelijkheid om met muziek aan in slaap te vallen. Met behulp van de “sleep-functie” kun je ervoor zorgen dat na een bepaalde tijd de radio uitgaat. Tot slot is de prijs-kwaliteitsverhouding wat mij betreft prima. Nu ben ik benieuwd of deze ook 25 jaar meegaat!

Deze PLL duaal alarm wekkerradio van BigBen sound, modelnr. RR15/RR16 is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.  De radio is verkrijgbaar met verschillende frontcombinaties.

Lees ook:

*Voor deze recensie hebben wij een review exemplaar ontvangen*

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

  • Ik ben op zoek naar een nieuwe wekker. Ik denk dat ik waarschijnlijk eentje van Philips ga nemen, gewoon omdat ze dan licht maken in de ochtend. Maar deze model lijkt erg sympathiek :))

  • Het ziet er zo mooi en leuk uit!
    Jammer dat de meeste beschrijven of veel te kleine letters hebben om te kunnen lezen of er een onduidelijke beschrijving bijgedaan is.

    • De wekkerradio wordt met een setje vsn 3 frontjes verkocht. Ik zou zelf ook niet zo snel wisselen, maar mijn zoontje lijkt dat juist leuk. En het is een kinderradio, dus wat dat betreft is het slim verzonnen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics