Thuisleven.com
Ecologo- Ecologische producten voor in huis.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Afval & Recycling > Ecologo- Ecologische producten voor in huis

Ecologo- Ecologische producten voor in huis

Een nieuw huis en een nieuw jaar, de goede voornemens komen als vanzelf op ons pad. Voorheen konden we geen afval scheiden. We hadden een gemeenschappelijke container, die ik voor het gemak stortbak noemde. Wel werd eens per twee weken het plastic afval opgehaald, maar dat konden we nergens stallen. Gelukkig kwamen we richting school lopend langs een glasbak, maar verder kwam er niets van afvalscheiding. Tot mijn grote spijt.

Nieuw huis, nieuwe kansen, beter milieu

Ons huis kochten we met drie kliko’s in de achtertuin erbij. Ook is ons het scheiden van plastic afval erg gemakkelijk gemaakt. Bij de wijksuper kan ik het glas en plastic kwijt wanneer het mij schikt. Of als ik eraan denk kan ik de gele zak(ken) aan de weg zetten op gezette tijden. Daarvoor ontvingen we een mooie afval kalender van de Gemeentelijke Afval Dienst. Noot: inmiddels hebben we nu ook een P.M.D. kliko.
De oud-bewoners hebben ook spulletjes voor ons achtergelaten. Naast de enorm handige en gigantische GFT-afvalzakken voor in de kliko, een keukenkastje vol met schoonmaakmiddelen en her en der wat aangebroken verzorgingsmiddelen. Ik ken de merken niet maar zag al snel de grootste overeenkomst. Zonder uitzondering waren de flessen of pompjes voorzien van een Ecologo.

Ecologo

Ik moet tot mijn eigen schaamte bekennen dat ik mijzelf nooit heb verdiept in ecologisch verantwoorde producten. Ik heb het afgedaan met een niet gefundeerd vertrouwen in de producenten of de hoop dat daar op gecontroleerd zou worden door een overheidsorgaan.

Het Ecologo wordt toegekend door een onafhankelijk orgaan en is zodoende een betrouwbaar logo. Het werkt met een puntensysteem. Het stimuleert tot besparing van energie en grondstoffen en een reductie van CO2 uitstoot en afval. Dat klinkt als muziek in mijn oren. Ik besluit gebruik te maken van deze nieuwe start en voor de hygiëne gooi ik toch de aangebroken verzorgingsproducten weg. Ik vul ons badkamerkastje met de vrolijke Attitude verzorgingsproducten. Deze zijn voorzien van het Ecologo en milieuvriendelijk. Ook aan onze gezondheid wordt gedacht, want de ingrediënten zijn van plantaardige of minerale oorsprong. De producten zijn niet getest op proefdieren, bevatten geen petrochemische stoffen en zijn hormoon- en allergeenvrij. Ik voel mezelf bijzonder goed bij onze nieuwe start en dat niet alleen. Het ruikt ook lekker volgens onze dochters.

Lees ook:

Let jij ook op het Ecologo?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics