Thuisleven.com
Combineer zonnepanelen met groen dak en gebruik de subsidieregeling.
Thuisleven.com > Woning > Energie > Gebruik subsidie voor zonnepanelen met groen dak

Gebruik subsidie voor zonnepanelen met groen dak

Nederland telt veel daken die niet optimaal benut worden. Er is onlangs een wandelroute op hoogte langs Rotterdamse daken uitgezet om meer bewustwording te creëren. Gelukkig laten steeds meer mensen zonnepanelen of een groen dak aanleggen. Wist je dat je deze twee ook kunt combineren? En dat er een subsidie groene daken bestaat. Lees er snel meer over.

Een groen dak

Dat is een dak bedekt met vegetatie, veelal met sedumplanten. Groene daken bieden verschillende voordelen, zoals het verminderen van het stedelijke warmte-effect, het beschermen van de dakbedekking, het verlagen van geluidsniveaus en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Ze worden ook ingezet om water tijdelijk op te slaan en te filteren. Dat betekent dat ze helpen bij het verwerken van de watermassa na heftige regenval.

Groen dak combineren met zonnepanelen

Het is mogelijk om zonnepanelen te combineren met een groen dak. Dit biedt extra voordelen voor het milieu, maar ook financieel. Je maakt gebruik van de zonnestralen en bespaart op de energiekosten. Daarnaast ontvang je een vergoeding voor het opwekken van deze duurzame energie. Hierdoor draag je bij aan een beter milieu en bespaar je op je maandelijkse energiekosten. Wil je gebruik maken van deze groene combinatie en ben je op zoek naar een tegemoetkomingsregeling neem dan een kijkje op Solarsedum.nl.

Particulieren

Een groen dak is dus een goede keuze als je je huis energiezuiniger wilt maken. Als je het wilt laten aanleggen, dan kan je gebruik maken van de subsidie groene daken. De aanvraag loopt via de gemeente waar je woont. De regeling en de voorwaarden verschillen ook per gemeente. Met deze regeling krijg je gemiddeld tot wel € 5000,- subsidie voor het aanleggen van een sedum dak. Voorwaarde is vaak wel dat je minimaal 50m2 aan laat leggen door een erkend bedrijf. Dit is een mooie kans om je huis energiezuiniger te maken en tegelijkertijd je woongenot te verbeteren.

Voor bedrijven

De overheid geeft tegenwoordig subsidie aan bedrijven die zonnepanelen met een groen dak aanbrengen. Zo’n dak is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw energierekening. Het Solarsedum-dak is dé oplossing voor bedrijven die hun duurzaamheidsambities willen waarmaken én tegelijkertijd kosten willen besparen.

Lees ook:

Heb jij al eens geïnformeerd naar een tegemoetkoming?

Afbeelding van hamlinjandrew via Pixabay 

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics