Selecteer een pagina

Iedereen wilt een ideale eigen woonomgeving. Ideaal voor nu maar ook voor in de toekomst. Vanaf een bepaalde leeftijd kan het zo zijn dat jouw woning toch niet aan al je behoeftes voldoet, zeker wanneer je lichaam wat minder goed meewil. Wellicht heb jij het later moeilijkheden met traplopen. in dit geval zijn trapliften van Otolift een goede oplossing. Als jonge verbouwer is het nuttig om rekening te houden met de toekomst. Wil je je woning ideaal inrichten voor nu en in de toekomst? Ontdek hier hoe dit moet.

Voorkom gevaarlijke situaties

Struikelen of vallen is iets wat op alle leeftijden voorkomt in huis, maar zeker wanneer je minder mobiel bent. Plaats handgrepen aan de muren, douche en het toilet om jezelf makkelijker overeind te helpen. Een inloopdouche met een stoeltje of een instapbad maakt het verplaatsen een stuk makkelijker. Ook een antislipmat is handig, het voorkomt dat je in de douche kan uitglijden. Let er ook op dat je over kleine voorwerpen of kabels kan struikelen. Berg dit altijd ergens op en maak je kabels vast aan de muur zodat je er niet overheen kan struikelen. 

Houd je omgeving simpel

Er zijn tegenwoordig veel simpele trucjes voor je comfort en veiligheid. Het gebruiken van slimme verlichting met bewegingssensoren is hier een voorbeeld van. Zo hoef je niet meer op een knopje te drukken zodat de lamp aan gaat, maar hij gaat aan wanneer je beweegt. Maar ook overdag kan je je lichaam eenvoudig sparen. Zorg voor voldoende stopcontacten op een aangepaste hoogte, zo hoef je niet onnodig te bukken. Door je omgeving simpel te houden voorkom je ongelukjes.

traplift

Traplopen op een andere manier

De meeste ongelukjes gebeuren bij de trap. Met een extra leuning aan de andere kant van de trap zorg je voor extra steun. Maar ook met de helling, breedte en hoogte van de trap moet rekening mee gehouden worden. Als je later minder mobiel bent is het lastig om op een steile smalle trap te lopen. Zeker voor kinderen en oude mensen zijn te steile of te hoge treden een vervelend obstakel. Heb je een ruim budget dan is een traplift een ideale oplossing. Trapliften zijn duur, daarom is er ook nog een optie om een tweedehands traplift te kopen. Ze doen het even goed, en zijn een stuk goedkoper. 

Aan de hand van dit artikel weet jij waarmee je rekening moet houden om een ideale woonomgeving te creëren voor later. Succes!

Lees ook:

Ben jij actief bezig om je woonomgeving veilig te houden?

Geverifieerd door ExactMetrics