Thuisleven.com
flexxstairs
Thuisleven.com > Woning > Klussen > DIY – Zelf je trap renoveren met Flexxstairs

DIY – Zelf je trap renoveren met Flexxstairs

De jongste is 10 dagen oud als wij de sleutel kregen van ons nieuwe huis. Na 6 weken klussen gingen we verhuizen. Zo vlak na de bevalling en met een baby en een peutertje om je heen, hebben we er voor gekozen om alleen het hoognodige in huis op te knappen en de rest later te doen. Met flink wat hulp hebben we in die zes weken de woonkamer en de slaapkamers van de kinderen geverfd en behangen.
Een half jaar later hebben we op ons gemak een vloer voor de woonkamer en meubels uitgezocht. Afgelopen februari hebben we de tuin helemaal op laten knappen en heeft de gang ook een opknapbeurt gekregen. Toen was de trappenhal naar de zolder aan de beurt.

Onze trap naar zolder

De trap naar de zolder was geverfd en er zaten halve maantjes op. Het zag er allemaal niet zo mooi meer uit. Bij het weghalen van de halve maantjes bleven er flink wat lijmresten achter. Bovendien zag de trap er sowieso niet al te best meer uit. We waren eerst van plan om de trap geheel te verven, maar vanwege de staat van de trap hebben we hier toch maar van af gezien.
Ook ben ik gaan informeren wat het bekleden van een trap door een traprenovatiebedrijf ongeveer zou kosten. Dit zou € 900,- tot 1200,- per trap zijn en dat vinden wij toch echt te duur. Op zoek naar een andere oplossingen kwamen we uit bij Flexxstairs.

Flexxstairs

Om van je trap een stijlvolle eyecatcher te maken heb je helemaal geen kluservaring of zwaar gereedschap nodig. Met de trapprofielen van Flexxstairs, de PVC van Flexxfloors en enkele handige hulpmiddelen kun je je trap geheel naar eigen smaak bekleden.
Op Youtube zijn er heel wat filmpjes te vinden over hoe je een traprenovatie met Flexxstairs zelf aanpakt. Het zag er zo eenvoudig uit, maar is het daadwerkelijk zo simpel? We besloten om de gok te wagen en het gewoon te gaan proberen. Op naar een bouwmarkt waar de Flexxstairs in de aanbieding was. 25% korting is mooi meegenomen toch?! We zochten mooie PVC van Flexxfloors uit en kochten bijbehorende trapprofielen van Flexxstairs, een primer, modeltape en een zwaaihaak.

De trap naar zolder is een open trap. Na flink schuren en boenen is de trap toch aardig schoon en glad geworden. Vervolgens hebben de we zijkanten van de trap en de achterkant en onderkant van de treden een mooi bijpassend kleurtje verf gegeven. Daarna hebben mijn vader en Arjan de muren behangen.
De grote klus kon beginnen. In het onderstaand filmpje kun je precies zien hoe het moet. En zo zijn we ook te werk gegaan.

Hoe vergaat het ons?

De eerste drie treden hebben mijn man en ik samen gedaan om er wat handigheid in te krijgen. Na deze treden wisten we precies hoe we het wel en hoe we het niet moesten aanpakken. De modeltape krijg je niet meer van elkaar los als het eenmaal dubbel zit, daarom vinden wij het niet handig om dwarsverbanden aan te brengen. Mede omdat je dan extra tape hebt die alleen maar meer aan elkaar kan vastplakken. Na de eerste treden heb ik zelf (in mijn eentje) de treden bekleed met de PVC, en mijn man heeft de profielen op maat gezaagd en deze op de treden vastgeschroefd.
Perfect is het zeker niet (maar de trap was ook niet helemaal perfect moet ik zeggen), maar ik moet zeggen dat het er echt heel goed uit ziet. Ik had van tevoren niet durven dromen dat het er zo goed uit zou zien. Ja, een traprenovatiebedrijf legt het echt beter (mag ik hopen).
Omdat je er handigheid in moet krijgen doe je er best lang over. Wij hadden geen haast om de trap af te krijgen, we hebben er uiteindelijk een week of zes over gedaan. Nu zijn we er echt trots op dat we dit gewoon maar even hebben gedaan!
Dan de kosten. Wij hebben alles met 25% korting gekocht. Volgens mij is Flexxfloors en Flexxstairs met enige regelmaat wel in één van de bouwmarkten te koop met korting. Wij zijn zo rond de € 300,- kwijt geweest voor de trap. Scheelt aanzienlijk met het laten doen dus.

Voordelen en nadelen van Flexxstairs

+ Het is echt goed zelf te doen!
+ In vergelijking tot het laten renoveren is dit super goedkoop!
+ Er zijn veel filmpjes te vinden op YouTube, bekijk deze goed voordat je gaat beginnen.
– Je moet er wel handigheid in krijgen.
– Je doet het niet even op een achternamiddag, je hebt er wel echt de tijd voor nodig.
– Omdat PVC heel dun is moet je trap heel glad zijn.

Nu is de trappenhal naar de eerste verdieping aan de beurt. Op deze trap zit nu tapijt. Ik ben heel benieuwd hoe het er onder het tapijt zal uitzien en of we die trap goed glad gaan krijgen om hier ook met Flexxstairs aan de slag te gaan. Of wachten we er maar lekker mee tot na de zomervakantie ….

Lees ook:

Hoe ziet jullie trap eruit?

#NoSponsor

Bewaren

Bewaren

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

20 reacties

 • Dit staat ook nog op ons wensen lijstje de trap. Nu geverfd 5 jaar terug met halve tapijt maantjes maar nu moeten we toch eens gaan bedenken wat we ermee willen en misschien het ook aandurven zelf te doen

 • Ik heb een vraag over de trapprofiel. Hoe krijg je snel en makkelijk de juiste maat gesneden uit de pvc voor het trapprofiel?
  Mij lukt het niet de pvc te klemmen tussen de omlaag gebogen rand. Daarvoor is deze te dik (3,2 mm).

 • wat voor profiel heb je aan de achterzijde gebruikt bij de open trap. Wij willen het ook zelf gaan doen maar zien nergens de afwerking aan de achterzijde

 • Wauw!Wij krijgen in april de sleutel van ons nieuwe huis en ik wil zelf ook de (open) trappen gaan doen. Enige twijfelpunt is inderdaad hoe de achterkant eruit komt te zien.. Jammer dat je daar geen foto van hebt! Is de tweede trap ook goed gelukt?

 • Oke, super dankjewel! Ga ik ook proberen, misschien valt het inderdaad mee. Eventueel kan je natuurlijk ook gewoon een smal aluminium hoekstripje erop lijmen.

  Bedankt voor de snelle reactie!

 • Hoi Marieke! Prachtig resultaat. Ik ben er nu ook mee bezig (dichte trap) en wil de open zoldertrap ook gaan doen. Nu vraag ik me alleen af hoe de achterkant van de tredes eruit zien.. Zie je niet heel goed de snijranden/ het rubber zitten? aan de voorkant komt hier natuurlijk een strip overheen. Vraag me af hoe de achterkant dan eruit ziet!

  Alvast bedankt 🙂

  • Hoi Loraine,
   Wij hebben de achterkant en de onderkant van de tredes eerst geverfd. Ik hoop dat ik het duidelijk kan uitleggen, ik kan je via hier geen foto sturen. Je zit dus wel bovenop de trede de pvc liggen. Wij hebben probeert om het zo recht en netjes mogelijk af te snijden.
   Ik snap je vraag: wij vroegen dit ons ook af. Wij hebben ervoor gekozen om te bekijken hoe het eruit zal gaan zien en mocht het toch storen dan ook zo’n strip aan de achterkant te plaatsen. Maar nu het er eenmaal op ligt vinden wij het toch best netjes en niet storend. Wij houden het dus zo.

   Het ziet er dus eigenlijk net zo uit als bij de voorkant voordat je de strip ervoor plaatst.

 • Hoe ziet het er nu uit na al die maanden? Wij zijn het aan overwegen maart ik lees zeer diverse ervaringen met flexxfloors en flexxstairs

 • Super om te lezen dat het ook op een open trap goed kan!
  Wil dit ook gaan doen namelijk, heb je ook een foto van de onderkant?

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics