Thuisleven.com
traplift
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Nieuwe trapleuningen voor in huizen

Nieuwe trapleuningen voor in huizen

Na het opknappen van de vloeren en de raamdecoratie zijn we klaar voor een nieuw project. We gaan de trappen eens van dichtbij bekijken en bezien of deze nog aandacht behoeven.

Gelijkvloers wonen

Als ik aan onze dochter vraag wat ze het leukste vindt aan ons nieuwe huis dan is steevast haar antwoord: de trap. En ik geef haar geen ongelijk. Het appartement is gelijkvloers en dan zit je elkaar al snel op de lip. Nu kan ze naar boven lopen, als het haar even te veel wordt. Zich even terugtrekken in haar kamer. Sterker nog als ze nog twee trappen neemt, dan komt ze al helemaal meer niemand tegen. Daar is de vliering.

Onze trappen

De trap van de eerste verdieping naar de zolderetage hebben we direct na de verhuizing grondig aangepakt. We namen de zolderetage ook in gebruik door daar een slaapkamer te situeren. De trapbedekking is vernieuwd in dezelfde kleur vloerbedekking als de hele eerste etage. Deze eenheid heeft een mooie, luxe uitstraling en daar genieten we nog dagelijks van. Ook de muren hebben een grijs tintje gekregen en we hebben een nieuw houten trapschot getimmerd en wit geverfd.
Om op onze viering te komen gebruiken we een telescoop ladder. Die neemt geen tot weinig ruimte in en we komen ook niet vaak op de vliering.
De trap naar de eerste etage heeft de oude bekleding er nog op zitten. Dit omdat we er toch nog regelmatig met klusschoenen aan naar boven lopen. We hebben op de muur eenzelfde grijze baan aangebracht. Dat steekt mooi af tegen de witte muren. En om de plek van de trapleuning te accentueren.

Aparte trapleuning

We hebben richting de zolder etage een bijzondere trapleuning. Door grote koperen ringen is een dik touw gespannen als trapleuning. Het is net zo stevig als andere trapleuningen en neemt minder ruimte in door zijn beweeglijkheid.
Ik zag laatst bij iemand anders thuis ook een bijzondere trapleuning. Het ging om blauw stalen trapleuningen. Blauwstaal heeft een blauwachtige gloed door de manier van productie. Het staal is te vormen en hoeft niet recht toe recht aan gemonteerd te worden. De trapleuningen kunnen zelfs golven richting de bestemming. Vind je dat geen bijzondere trapleuning?

Lees ook:

Heb jij bijzondere trapleuningen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Nee, wij hebben gewoon een houten rechte trapleuning. Ik moet zeggen dat ik de trapleuningen van blauwstaal wel erg mooi vind.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics