Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Nieuwe trapleuningen voor in huizen

Nieuwe trapleuningen voor in huizen

Na het opknappen van de vloeren en de raamdecoratie zijn we op zoek naar een nieuw project. We gaan de trappen aanpakken en ik kan alvast verklappen dat we eens iets anders willen.

Appartement

Als ik aan onze dochter vraag wat ze het leukste vindt aan ons nieuwe huis dan is steevast haar antwoord: de trap. En ik geef haar geen ongelijk. Het appartement is gelijkvloers en dan zit je elkaar al snel op de lip. Nu kan ze naar boven lopen, als het haar even te veel wordt. Zich even terugtrekken in haar kamer. Sterker nog als ze nog twee trappen neemt, dan komt ze al helemaal meer niemand tegen op de vliering.

Onze trappen

De trap van de eerste verdieping naar de zolderetage hebben we direct na de verhuizing aangepakt. We namen de zolderetage ook in gebruik door daar een slaapkamer voor de oudste te situeren. De trapbedekking is vernieuwd in dezelfde kleur vloerbedekking als de hele eerste etage. Ook de muren hebben een grijs tintje gekregen en we hebben een nieuw houten trapschot getimmerd en wit geverfd.
Om op onze viering te komen gebruiken we een telescoop ladder. Die neemt geen tot weinig ruimte in en we komen ook niet vaak op de vliering.
De trap die we aan willen pakken is de trap naar de eerste etage. De bekleding van de oud bewoners zit er nog op. We hebben al wel op de muur een grijze baan aangebracht. Dit om de trapleuning te accentueren. Deze trapleuning vinden we wat flauwtjes.

Aparte trapleuning

Dat komt omdat we richting de zolder etage een bijzondere trapleuning hebben. Door grote koperen ringen is een dik touw gespannen als trapleuning. Hierbij vergeleken staat onze eenvoudige rechte houten trapleuning flink in de schaduw. Tijd voor eens iets anders.
Mijn oom werkt in de staalbouw, hij maakt trappen op maat en hij wees mij op blauw stalen trapleuningen. Blauwstaal heeft een blauwachtige gloed door de manier van productie. Het staal is te vormen en hoeft niet recht toe recht aan gemonteerd te worden. De trapleuningen zouden kunnen golven richting de bestemming. Het voordeel is dat we de bekleding van de trap nog aan kunnen passen aan deze bijzondere trapleuning.

Heb jij bijzondere trapleuningen?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

1 reactie

  • Nee, wij hebben gewoon een houten rechte trapleuning. Ik moet zeggen dat ik de trapleuningen van blauwstaal wel erg mooi vind.