Thuisleven.com
trapleuning
Thuisleven.com > Lifestyle > Interieur > Trapleuning, veiligheid voorop!

Trapleuning, veiligheid voorop!

Eén van de meest voorkomen ongelukken in en om huis is toch wel vallen van een trap. Best begrijpelijk aangezien het ook heel makkelijk mis kan gaan. Neem bijvoorbeeld een stapel wasgoed in je handen, ga ermee de trap op en af en vergeet dat partner een stapeltje boeken op de trap heeft gelegd om naar boven te nemen. De val is dan snel gemaakt.
Een ander voorbeeld, zonder rondslingerend goed op de trap, is natuurlijk ook zo gemaakt. Als je ziek bent, vooral bij buikgriep, en je snel de trap af wilt rennen om nog net op tijd te kunnen zijn bij de wc kan het zomaar zijn dat je een stap te snel gaat of door de duizeligheid een misstap maakt en sneller beneden bent dan je wilt.
De gevolgen zijn soms niet te overzien. Daarom staat bij ons veiligheid op de trap voorop. En regel 1 daarvan is: trapleuning gebruiken!

Wat is een goede trapleuning

Een goede trapleuning bestaat vooral uit een leuning die goed vast zit. Want als je eens uit glijdt en je wilt de val die erop volgt voorkomen, hang je met je hele gewicht aan de leuning. Goede bevestiging aan de muren is dus cruciaal. De rest is eigenlijk een beetje wat je zelf mooi vindt.
Zo heb je gebogen trapleuningen, strakke trapleuning en er zijn zelfs trapleuningen die doorlopen, zelfs als ze de hoek om gaan. Het is dus een beetje afhankelijk van smaak en wat goed bij je woning staat.

Lege trap

En nu er een mooie, stevige trapleuning is kun je die maar beter gebruiken ook! Door één hand vast te houden aan de trapleuning heb je de andere vrij om spullen mee naar boven en onder te nemen. Zo hoeven er ook geen spullen meer op de trap gezet te worden. En minder spullen op de trap betekent ook minder kans op een ongeluk! Bovendien door iets vaker op en neer te lopen, verbrand je calorieën en doe je aan spieropbouw en dat vind je lichaam vast niet erg.

Voorkom jij een val van de trap door de trapleuning te gebruiken?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik kreeg geloof ik 8 jaar geleden via de WMO een tweede trapleuning zodat ik aan beide kanten vast kan pakken. Onze kraamhulp was daar overigens ook erg blij mee net als onze tweeling. Heeft mama toch nog voordelen 😉

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics