Thuisleven.com
Woezel en Pip: Mijn eerste Engelse woordjes
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Baby en peuterboeken > Woezel en Pip: Mijn eerste Engelse woordjes

Woezel en Pip: Mijn eerste Engelse woordjes

Als ik aan Woezel en Pip denk dan denk ik vooral aan twee schattige hondjes met leuke en vrolijke verhalen gericht op kleinere kinderen. Omdat mijn vriend dagelijks met collega’s in contact komt die Engels spreken vond ik het een leuke uitdaging om dit boekje te recenseren met de jongste meid. Maar zodra het boekje arriveerde kreeg de bestemming een aparte wending.

Woezel en Pip: Mijn eerste Engelse woordjes

Ofschoon de jongste dol is op Woezel en Pip (wie niet) en ze met veel plezier door het boekje gebladerd heeft kreeg de oudste zoon (bijna 12) het boekje in handen en deed met een zo goed mogelijke poging de woorden een voor een uit te spreken. Niet veel zat mijn vriend langs hem en namen ze samen het boekje door. Ik hield de heren in mijn ooghoeken in de gaten. Eerst mocht Daan de woorden hardop lezen in het Engels en daarna zelf vertalen in het Nederlands. Dat laatste was wel erg gemakkelijk want bij elk Engels woordje staat een illustratie die het woord duidelijk maakt. Toch kan het geen kwaad om en het Nederlandse en het Engelse woord achter elkaar uit te spreken zodat het (hopelijk) goed blijft hangen.

Na een tijdje was het boekje uit en heb ik mijn zoon gevraagd een eigen review te schrijven die ik mocht gebruiken voor deze blog. Dat leek hem heel erg leuk om te doen maar tevens ook erg moeilijk. Toch heeft hij een poging gedaan, lees gezellig mee:
Ik heb voor de eerste keer een boek gelezen over Woezel en Pip. Het was het boek wat mama mocht recenseren namelijk: Woezel en Pip mijn eerste Engelse woordjes”. Het boek gaat over Engelse woorden. Er staan ook plaatjes bij de woorden zoals “sun” en “boat”.
Eigenlijk zijn Woezel en Pip meer voor kleinere kinderen zoals mijn zusje en broertje maar dit boek is ook erg leerzaam voor oudere kinderen. Ik vond het best wel leuk om dit boekje met heel veel Engelse woorden te lezen. Ik heb er erg veel van geleerd.

Informatie

Woezel en Pip gaan op ontdekkingsreis! Ga met ze mee en leer onderweg Engelse woordjes aan de hand van de voorwerpen die jullie tegenkomen.

Auteur: Guusje Nederhorst
Pagina’s:
 32
ISBN: 978-90-258-7059-1

Lees ook:

Wat heb jij in huis van Woezel en Pip?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics