Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Baby en peuterboeken > Wat wil je worden? Van Monica Maas

Wat wil je worden? Van Monica Maas

Tijdens de Kinderboekenweek (van 6 tot en met 17 oktober 2021) kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! De Kinderboekenweek staat namelijk in het teken van beroepen. En laat daar het boek ‘Wat wil je worden?’ van Monica Maas nou helemaal op aansluiten. In dit artikel vertel ik je graag meer over het boekje, wat wij er van vinden en alle informatie die handig is om te weten. Snel lezen dus…

Wat wil je worden?

In het boek ‘Wat wil je worden?‘ zien we een aap, krokodil, poes, varken, ijsbeer, schaap en zebra een beroep uitoefenen. Een jonkie komt kijken wat ze tijdens het werk doen. Op de linker pagina wordt getoond, door middel van illustraties wat er allemaal nodig is bij het beroep en aan de rechterkant wordt aangetoond hoe het beroep uitgevoerd wordt. Kun jij links de voorwerpen aanwijzen die je rechts ziet?

Wat vinden wij van het boekje?

Wat wil je worden? is een kartonnen boekje met daarin de beroepen die kinderen zeker eens overwegen om later te worden. Denk hierbij aan brandweerman, kapper en bakker. Want wie wilt er nou niet zo’n lekkere dingen maken als papa en mama? Het boek is heerlijk om in rijm te kunnen voorlezen. Maar biedt ook mogelijkheden tot ontdekken, aanwijzen en benoemen!

Het is een boekje die we tijdens de Kinderboekenweek vaak zullen voorlezen maar daarna ook vaak erbij gaan pakken. Ik verwacht dat ze op den duur er ook zelf heerlijk mee gaat spelen.

Informatie

Wat wil je worden?
Auteur: Monica Maas
Illustraties: Monica Maas
ISBN: 9789051168433
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Leeftijd: Vanaf 0 jaar

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste €12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor €7,25

Weet jouw kindje al wat hij/zij later wilt worden?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics