Thuisleven.com
Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?
Thuisleven.com > Buiten > Moestuin > Wat te doen in de moestuin in de november maand?

Wat te doen in de moestuin in de november maand?

November is een interessante maand voor de moestuinier. Het is een periode van overgang tussen de herfst en de winter, waarin er nog steeds veel te doen is in de tuin. Hoewel de meeste gewassen nu geoogst zijn, zijn er nog een aantal taken die u kunt uitvoeren om uw moestuin in topconditie te houden voor het komende seizoen. Hier zijn enkele suggesties voor wat te doen in de moestuin in de novembermaand

6 moestuin tips voor november

  1. Oogsten van overgebleven gewassen: In november is het de tijd om de laatste gewassen te oogsten, zoals de laatste groenten en kruiden. Er zijn echter ook groenten die bestand zijn tegen de kou en die je kunt laten staan ​​voor de winter, zoals boerenkool, spruitjes en prei.
  1. Plant bollen en knollen: November is de tijd om bloembollen en knollen te planten, zoals tulpen, narcissen en hyacinten. Dit zorgt voor een kleurrijke start van het voorjaar en is een leuke manier om uw moestuin nieuw leven in te blazen.
  1. Maak compost: Compost is een belangrijke voedingsbron voor uw planten. In november is het een goed moment om te beginnen met het maken van compost met het gevallen blad en ander organisch materiaal. Het kan een paar maanden duren voordat de compost klaar is, dus hoe eerder u begint, hoe beter.
  1. Bescherm de planten tegen vorst: Het is belangrijk om uw planten te beschermen tegen vorst om te voorkomen dat ze bevriezen. Dit kan worden gedaan door ze te bedekken met een doek of stro. U kunt ook mulch rond uw planten leggen om de wortels te beschermen.
  1. Maak de moestuin schoon: November is de perfecte tijd om uw moestuin schoon te maken. Verwijder bladeren, takken en ander organisch materiaal van het terrein. Dit helpt om ziekten en plagen te voorkomen en zorgt ervoor dat uw tuin er netjes uitziet.
  1. Plan uw volgende seizoen: Tot slot is november een goede tijd om na te denken over het volgende seizoen. Wat wilt u kweken? Welke veranderingen wilt u aanbrengen in uw tuin? Maak een plan en bereid u voor op het volgende seizoen.

Conclusie

November is een rustige maand voor de moestuinier, maar er zijn nog steeds veel taken die kunnen worden uitgevoerd. Door te oogsten wat er nog is, bollen te planten, compost te maken, planten te beschermen, de tuin schoon te maken en te plannen voor het volgende seizoen, zorgt u ervoor dat uw moestuin in topconditie blijft. Happy gardening!

Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Lees ook:

Hebben jullie een moestuin?

Foto: Pexels

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics