Thuisleven.com
Pimp je Ekomenu: Mijn eigen Orzobowl creatie met een twist.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Pimp je Ekomenu: Mijn eigen Orzobowl creatie met een twist

Pimp je Ekomenu: Mijn eigen Orzobowl creatie met een twist

In de Sustainable box ontving ik ditmaal een intrigerend gerecht: de Orzobowl met citroen, cavolo nero en gekarameliseerde uien van Ekomenu. Maar zoals altijd kon ik het niet laten om mijn eigen draai eraan te geven. Ontdek hier mijn versie van de Orzobowl, verrijkt met gebakken uien, paprika en courgette.

Ingrediënten

In het Ekomenu pakket zaten de volgende ingrediënten:

 • 2 rode uien
 • 170 g orzo
 • 50 g Pesto Verde
 • 100 g koningsoesterzwam
 • 1 courgette
 • 1 knoflookteen
 • 25 g cashewnoten
 • 5 g verse basilicum
 • Citroen

Als persoonlijke touch, liet ik de spitskool achterwege en heb dit vervangen voor 1,5 paprika’s. Een kleurrijk en smaakvol extraatje!

Lees hier wat ik heb gedaan met de spitskool uit het menu.

Bereidingswijze

 1. Breng een pan water met een snufje zout aan de kook. Spoel de orzo af en kook deze in 8-10 minuten gaar. Roer af en toe en laat het water afgieten. Meng de pesto verde door de orzo.
 2. Pel de ui, snijd deze in ringen, en de paprika in dunne reepjes. Bak de ui en paprika in hete olie gedurende 2 minuten. Verlaag het vuur en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes bakken.
 3. Maak de courgette schoon en schaaf deze in dunne slierten. Hak de cashewnoten fijn en voeg ze toe aan de uien en paprika.
 4. Hak de knoflook fijn en snijd de koningsoesterzwam in plakken. Bak de koningsoesterzwam met de knoflook in een koekenpan tot ze aan beide zijden mooi bruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
 5. Giet de gekookte orzo af en meng de pesto erdoor.
 6. Serveer op een bord de orzo, groenten en koningsoesterzwam, en garneer met verse basilicum en wat citroensap.
Pimp je Ekomenu: Mijn eigen Orzobowl creatie met een twist.

Waarom Sustainable

Zoals je weet, heeft eten effect op je gezondheid, maar ook op je omgeving. Door duurzaam te eten houd je rekening met mens, dier en milieu. Duurzaam eten hoeft echt niet moeilijk te zijn.

Lees ook:

Verander jij wel eens de gerechten naar eigen smaak?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics