Thuisleven.com
Ekomenu Piadina met hummus en crispy-chili olie en een boerenkool-salade.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Ekomenu Piadina met hummus en crispy-chili olie en een boerenkool-salade

Ekomenu Piadina met hummus en crispy-chili olie en een boerenkool-salade

We merken allemaal de gevolgen van klimaatverandering en het is dan ook tijd voor een stevige switch. Niet alleen door te consuminderen, maar ook door op te letten welk eten je koopt. Sta je in de winkel neem dan de bloemkool uit Nederland i.p.v. Spanje. Lokale producten hebben immers een kleinere voetprint. Daarnaast vind ik het ook wel zijn charme te hebben om in de winter boerenkool te eten en in de zomer aardbeien.

Onder het motto duurzamer eten ben ik fan van Ekomenu. Ekomenu is tot op heden de enige maaltijdbox van Nederland die 100% biologisch is. De producten in de maaltijdbox zijn puur natuur en komen direct bij de boer vandaan. Bij biologische teelt komt er gemiddeld 40% minder CO₂ vrij dan bij reguliere landbouw. En om dat stukje CO₂ uitstoot te compenseren, werkt Ekomenu samen met Groenbalans.

Piadina met hummus en crispy-chili olie en een salade van boerenkool en gele biet (2 personen)

Biologische ingrediënten:

 • 300 gram gele bietjes.
 • 1 rode ui.
 • 1 teentje knoflook.
 • 1 theelepel chilivlokken.
 • 10 gram sesamzaadjes.
 • 250 gram boerenkool.
 • 0,5 stuk citroenrasp- en sap.
 • 1 appel.
 • 4 piadina wrap spelt en haver.
 • 100 gram hummus.
 • 4 eetlepels olijfolie extra vierge.
 • 1 theelevel agave- of ahornsiroop.
 • Zout en peper op smaak.

Voedingswaarde per portie: 751 kcal energie/ 61 gram koolhydraten, waarvan 20 gram suiker/ 44 gram vet, waarvan 6 gram verzadigd vet/ 19 gram/ 16 gram vezels/ 2.1 gram zout.

Ekomenu Piadina met hummus en crispy-chili olie en een boerenkool-salade.

Bereidingswijze

 1. Zet een pan met water op en kook hierin de bietjes 20-25 minuten totdat ze beetgaar zijn. Schep uit het water en laat afkoelen. Schil de bietjes en snijd in kleine stukjes. Houd apart.
 2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de 3/4 olie in een bakpan en voeg de ui, knoflook, chilivlokken en sesamzaad toe. Laat kort bakken en zet het vuur uit. Giet in een bakje en laat afkoelen.
 3. Snijd eventuele grote nerven uit de boerenkool en snijd of scheur het blad in reepjes. Maak een dressing van het citroensap en rasp samen met 1/4 van de olie, de agave- of ahornsiroop, peper en zout. Meng de dressing door de boerenkool en masseer het in een beetje in de bladeren, zodat het overal goed verdeeld is.
 4. Snijd de appel kleine stukjes en meng deze door de boerenkool samen met de bietjes.
 5. Verwarm de piadina kort in een bakpan en verdeel de hummus en de crispy-chili olie erover. Serveer de salade erbij en ernaast.

Onze ervaring

Bij de Ekomenu is een duidelijk omschrijving meegeleverd* voor 1, 2, 3 en 4 personen (kwestie van de juiste tabel lezen). Alle ingrediënten zijn in goede hoeveelheid meegeleverd en van goede kwaliteit. Omdat ons gezin uit 7 personen bestaat en ik een pakket voor 2 personen heb ontvangen, hadden we deze maaltijd als een extraatje erbij. Dat bleek eigenlijk wel een schot in de roos, want iedereen vond het heel erg lekker, maar een aantal ook behoorlijk pittig.

* Het recept is ook online te bekijken.

Lees ook:

Bestel jij wel eens een maaltijdbox?

* Voor het schrijven van dit artikel heb ik een Ekomenu ontvangen in de Sustainable Box, de duurzamere variant van de Foodybox *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics