Opperdoezer Ronde met Spitskool en zoete aardappelfriet.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Opperdoezer Ronde met Spitskool en zoete aardappelfriet

Opperdoezer Ronde met Spitskool en zoete aardappelfriet

Met de overgebleven spitskool van mijn Orzobowl creatie en de Opperdoezer aardappel uit de Foodybox ontstond een eenvoudig en snel gerecht perfect voor winterse dagen. De toevoeging van zoete aardappelfriet maakt het extra smaakvol.

Opperdoezer Ronde

Stel je eens voor… een aardappel als de grote trots van het kleine Noord-Hollandse dorpje Opperdoes. De Opperdoezer Ronde, al meer dan 150 jaar traditioneel met de hand geoogst door trotse telers. Dit nostalgische ras blijft onveranderd, een echt oer-Hollands product dat nog steeds smaakt zoals vroeger. Herkenbaar aan zijn karakteristieke, robuuste ronde vorm, diepe ogen en dun schilletje, belichaamt de Opperdoezer Ronde de authenticiteit van de Nederlandse seizoensaardappel. Beschikbaar van eind mei tot eind oktober.

Ingrediënten en bereidingswijze 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 hele spitskool
  • 1 kilo Opperdoezer Ronde aardappelen
  • 1 kilo zoete aardappel

Bereidingswijze:

  1. Snijd de spitskool fijn en kook deze gaar in een pan met water.
  2. Schil de Opperdoezer Ronde aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd deze in frietjes. Bak ze eerst 10 minuten op 150 graden in de Airfryer en daarna 10 tot 15 minuten op 200 graden. Schud de frietjes af en toe om.
Opperdoezer Ronde met Spitskool en zoete aardappelfriet.

Productinformatie

De Opperdoezer Ronde, een pronkstuk van Opperdoes, komt voort uit een rijke traditie van handmatige oogst door toegewijde telers. Deze aardappel, onveranderd sinds zijn ontstaan, behoudt zijn authentieke smaak en kenmerkende uiterlijk. Met de mogelijkheid om het te proeven van eind mei tot eind oktober, brengt de Opperdoezer Ronde een vleugje nostalgie naar je bord. Combineer deze met gekookte spitskool en knapperige zoete aardappelfriet voor een onvergetelijke winterse maaltijd. Geniet van de rijke smaken en de erfenis van deze oer-Hollandse delicatesse.

Lees ook:

Eet jij graag winterse kost?

Foto’s: Miranda de Jong
#opperdoezerronde #kokenmetopperdoezerronde #uitnederlandsebodem
#spon

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics