Thuisleven.com
Opperdoezer Ronde met Spitskool en zoete aardappelfriet.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Opperdoezer Ronde met Spitskool en zoete aardappelfriet

Opperdoezer Ronde met Spitskool en zoete aardappelfriet

Met de overgebleven spitskool van mijn Orzobowl creatie en de Opperdoezer aardappel uit de Foodybox ontstond een eenvoudig en snel gerecht perfect voor winterse dagen. De toevoeging van zoete aardappelfriet maakt het extra smaakvol.

Opperdoezer Ronde

Stel je eens voor… een aardappel als de grote trots van het kleine Noord-Hollandse dorpje Opperdoes. De Opperdoezer Ronde, al meer dan 150 jaar traditioneel met de hand geoogst door trotse telers. Dit nostalgische ras blijft onveranderd, een echt oer-Hollands product dat nog steeds smaakt zoals vroeger. Herkenbaar aan zijn karakteristieke, robuuste ronde vorm, diepe ogen en dun schilletje, belichaamt de Opperdoezer Ronde de authenticiteit van de Nederlandse seizoensaardappel. Beschikbaar van eind mei tot eind oktober.

Ingrediënten en bereidingswijze 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 hele spitskool
  • 1 kilo Opperdoezer Ronde aardappelen
  • 1 kilo zoete aardappel

Bereidingswijze:

  1. Snijd de spitskool fijn en kook deze gaar in een pan met water.
  2. Schil de Opperdoezer Ronde aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd deze in frietjes. Bak ze eerst 10 minuten op 150 graden in de Airfryer en daarna 10 tot 15 minuten op 200 graden. Schud de frietjes af en toe om.
Opperdoezer Ronde met Spitskool en zoete aardappelfriet.

Productinformatie

De Opperdoezer Ronde, een pronkstuk van Opperdoes, komt voort uit een rijke traditie van handmatige oogst door toegewijde telers. Deze aardappel, onveranderd sinds zijn ontstaan, behoudt zijn authentieke smaak en kenmerkende uiterlijk. Met de mogelijkheid om het te proeven van eind mei tot eind oktober, brengt de Opperdoezer Ronde een vleugje nostalgie naar je bord. Combineer deze met gekookte spitskool en knapperige zoete aardappelfriet voor een onvergetelijke winterse maaltijd. Geniet van de rijke smaken en de erfenis van deze oer-Hollandse delicatesse.

Lees ook:

Eet jij graag winterse kost?

Foto’s: Miranda de Jong
#opperdoezerronde #kokenmetopperdoezerronde #uitnederlandsebodem
#spon

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics