Thuisleven.com
Thuisleven.com > Buiten > Moestuin > Eindelijk starten met de moestuintjes inclusief tips

Eindelijk starten met de moestuintjes inclusief tips

Het is inmiddels al meer dan een maand geleden dat de leuke spaaractie van Albert Heijn afgesloten is. Je kon namelijk weer leuke moestuintjes sparen, dit keer waren er vijf verschillenden. Voor onze tweeling heb ik dan ook netjes twee exemplaren bewaard van elk type en de vele moestuintjes die we over hadden hebben we gedoneerd aan een kinderopvang hier in Helmond-Brouwhuis maar ook mensen aan de kassa die voor of achter ons stonden. Ik ben namelijk van mening dat je alles wat gratis is aan kunt nemen en dan kunt bepalen of je het zelf houdt of een ander blij mee maakt. Het laatste vind ik overigens nog veel leuker, vooral als je ziet dat een ander er oprecht blij mee is. Samen sparen is een stuk handiger aangezien niet iedereen in de positie zit om meerdere spaaracties te volgen.

Moestuintjes app

Maar even terug naar die leuke moestuintjes. Ik heb ze dus netjes gespaard voor onze kinderen en er vervolgens eigenlijk tja nog niet zo heel veel mee gedaan. Nouja ik heb ze verplaatst van m’n boodschappentas naar de bewaarbak nadat ik gekeken heb welke het waren. Als ik moestuintjes ga zaaien wil ik namelijk wel echt wat mee doen en niet zomaar wat planten, ze teveel of te weinig water geven en zomaar wat doen. En dan? Hoe pak ik het aan dat de moestuintjes van onze tweeling niet helemaal ruïneer? Ik besloot eens verder te kijken via de website van Albert Heijn over de spaaractie.

Zoals Linda al in eerder blog aangaf bestaat er de Moestuintje-app, en deze is echt heel handig. Met deze app is het echt een hele kunst om je moestuintjes te verpesten aangezien je regelmatig herinneringen krijgt om je moestuintjes te verzorgen met een duidelijke takenlijst. Toch merk ik dat ik eigenlijk ook wel iets anders wil aangezien ik als goede voornemen had om mijn telefoon wat vaker weg te leggen. Dan moet ik natuurlijk niet allerlei nieuwe apps gaan downloaden, dus ik zit een beetje in tweestrijd. Vandaar dat ik ook naar andere opties ben gaan kijken.

Hulp bij moestuinieren

Via de website van IVN kwam ik een heleboel nuttige informatie tegen met betrekking tot extra ‘hulplijnen’. Zo is er een Facebookgroep Eerste hulp bij moestuinieren, speciaal voor mensen die net als ik niet zo heel handig zijn met moestuintjes of waarbij het of een of andere reden gewoon niet lukt. Binnen deze groep is een aantal leden van IVN actief om jou te helpen om je moestuintjes te redden dus daar kan je terecht voor hulp. Daarnaast kun je via de website ook gratis zaaikalender en een moestuinplan downloaden en een ideale handleiding om te zien wanneer je moet verpotten aangezien dit voor elk plantje anders is natuurlijk.

Nu ik zie hoe makkelijk het is om met de juiste hulp goed voor je moestuintjes te zorgen durf ik het wel aan om er mee te gaan beginnen. De komende tijd zal ik dus gezellig aan de slag gaan om te zaaien wat er nog gezaaid mag worden en dan zullen we zien of het mij dit jaar eens lukt om ook wat op te laten komen. Vorig jaar was ik niet verder gekomen dan vijf aardbeitjes waarvan er ook nog eens een weggehaald is door een ekster. Dit leidde overigens tot enige irritatie bij onze tweeling, en geloof me, de tijd erna durfde er geen enkele ekster meer in onze tuin te blijven zitten.

Lees ook:

Hoe gaat het met jouw moestuintjes?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Toevallig vandaag geplant. Ik heb ook de gave om alle planten dood te laten gaan, maar 2 jaar geleden heb ik toch behoorlijk wat tomaatjes en sperziebonen kunnen eten!
    Nu maar hopen op een goede oogst dit jaar

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics